Redatelj predstave “DNK” Mirza Bajramović o učešću na festivalu u Konjicu

Podijelite:

Od 13 – 22. aprila 2017. godine u Konjicu će se održati 15. Festival Srednjoškolskog Dramskog Stvaralaštva Bosne i Hercegovine, u organizaciji Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic.

Nakon što je JU KSC Kakanj proslijedila aplikaciju za učešće na 15. Festival Srednjoškolskog Dramskog Stvaralaštva Bosne i Hercegovine u organizaciji amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic, selektor fesivala Hamica Nametak je u repertoar Srednjoškolskog Dramskog stvaralaštva od 15 selektiranih predstava u kategoriju pozorišta uvrstio i pozorišnu predstavu Dramskog studija i Muzičkog centra pod nazivom “DNK”.

Tom prilikom razgovarali smo sa redateljem pozorišne predstave “DNK” Mirzom Bajramovićem i koliko će učešće na ovom festivalu značiti za Dramski studio i Školu glume

U nastavku pogledajte video i izjavu reditelja pozorišne predstave  “DNK” Mirze Bajramovića

Polaznici Škole glume Dramskog studija i glumci iz predstave “DNK” o učešću na festivalu.

SAŠA VASILJEVIĆ:

Prije svega da izrazim ogromno zadovoljstvo i čast biti dio jednog festivala kao što je ovaj, ovo je veliki korak za nas kao glumce pa i za samu predstavu.

Neka ovo označi rođenje jednog djela koje javnosti itekako ima što da pruži,neka pri izlasku iz sale u svačijoj glavi bude pitanje što je to što ja mogu promjeniti u svojoj zajednici.

Nažalost sve više smo svjedoci raznih vidova nasilja neka upravo predstave koje tretiraju probleme zajednice i ukazivanja na njih budu baš te, bezvremenske, bez roka trajanja…

17670950_10212738504000679_2110407675_n

INES DELIBAŠIĆ:

Jako sam oduševljena i sretna što će moja ekipa biti dio ovoga festivala. Naravno, pozitivno sam bila iznenađena kada sam čula da i imamo priliku da učestvujemo. Smatram da je predstava “DNK” jako kvalitetna i trud i rad koji smo uložili se svakako isplatio. Pouka ove predstave mislim da može imati veliku ulogu u današnjoj zajednici i da treba što više ljudi da je čuje kako bi mogli nešto da promijenimo.

17742173_10212738503920677_1083829688_n

 

 

Podijelite:

Posljedni članci