Rezultati ankete o zadovoljstvu građana sportskim događajima u JU KSC Kakanj

Podijelite:

Obzirom na današnje mnogobrojne sportske aktivnosti koje organizuje JU KSC Kakanj, te učešćem i prisustvom velikog broja naših sugrađana tim događajima, javila se potreba za ispitivanjem zadovoljstva i mišljenja građana u pogledu organizacije sportskih aktivnosti u JU KSC Kakanj.

U svrhu dobivanja podataka sprovedena je anonimna anketa o sportskim aktivnostima na uzorku od 50 ispitanika. Analizom dobivenih rezultata došli smo do podatka da 10% od ukupnog broja ispitanika prisustvuje svim sportskim događajima koje organizuje JU KSC Kakanj, dok 66% od ukupnog broja ispitanika, sportskim događajima prisustvuje barem tri puta mjesečno, a 21.6% rijetko prisustvuje sportskim događajima koje organizuje JU KSC.

Sportske događaje koje organizuje JU KSC Kakanj ocjenom (5) odlično ocijenilo je 62.7% od ukupnog broja ispitanika, uz obrazloženja da su veoma zadovoljni sportskim događajima, kao i idejama. Pohvale su išle i na račun organizacije svih sportskih događaja, te svih uposlenika, njihove gostoljubivosti i angažiranosti u toku odvijanja sportskih aktivnosti, kao i ugodnog ambijenta.

Neki od komentara su: “Dobra organizacija i umijeće tima JU KSC”, “Super su ovi događaji, meni se sviđaju radi zabave, druženja”, “Kako je nova uprava ima dosta zanimljivih događaja, kao što je liga mjesnih zajednica”, “Pod broj 1 uposlenici i direktor gostoljubivi, prijatni i na nivou”, “Odlična organizacija, fer-play takmičenja i ima se šta i vidjeti”.

Ocjenom (4) vrlo dobro sportske događaje koji se organizuju u JU KSC Kakanj ocijenilo je 35.2% od ukupnog broja ispitanika, uz obrazloženja da uvijek može biti bolje, kao podstrek da bismo radili još bolje i kvalitetnije. Neki od komentara su: “Moglo bi biti i bolje, ali ako uzmemo u obzir prije kako je bilo mislim da je sad ok”, “Vrlo sam zadovoljan, ali uvijek može bolje”, “Ocjena vrlodobar prelazi i u odlično, ali da bi radili još bolje neka bude vrlo dobar”.

Potrebu za organizacijom više sportskih događaja u JU KSC izrazilo je 78.4% od ukupnog broja ispitanika, uz prijedloge organizacije: Lige u košarci; turnir u košarci 3×3; turniri za malu djecu; takmičenje u rukometu; takmičenje u karateu; da se u Biznis ligu uključe i ekipe iz drugih gradova; takmičenje u odbojci, košarci, rukometu za firme. Dok se 21.5% od ukupnog broja ispitanika izjasnilo da nema potrebe za dodatnim sadržajima, te da i ovo što se organizuje je sasvim dovoljno.

Jedno od anketnih pitanja bilo je posvećeno takmičenju u malom nogometu Biznis liga “Kakanj 2017” kao sportskom događaju koji organizuje JU KSC Kakanj, a nas je zanimala ocjena i obrazloženje ocjene organizacije ovogodišnje Biznis lige.

Analiza dobivenih rezultata pokazala je da 64.7% od ukupnog broja ispitanika je organizaciju Biznis lige ocijenilo ocjenom (5) odlično, uz komentare: “Organizacija i programski sadržaj iz godine u godinu idu na bolje”,  “Sve je dobro organizovano i sve je unaprijed isplanirano”, “Ocjena odličan zasluženo u svakom pogledu organizacije cjelokupnog takmičenja”, “Ovo je najbolji projekat do sada i bravo, čista petica”.

Ocjenom (4) vrlo dobro ocijenilo je 23.52% od ukupnog broja ispitanika, uz obrazloženja: “Jedini razlog što nije 5 je kriterij suđenja”, “Treba bolje suđenje i afirmisati veću posjećenost”, “Da je bilo ograničenja godina igrača bilo bi odlično, ovako puno mladih igrača igra, treba organizovati 35 i više godina”, “Ograničiti po godinama kategorije, nije realno da stariji igrači igraju protiv momaka”.

Ocjenom (3) dobro, organizaciju Biznis lige, ocijenilo je 7.8% od ukupnog broja ispitanika uz obrazloženja: “Niti odlično, niti loše”, “Može se još unaprijediti”.

Na samom kraju anketnog upitnika građanima je ostavljena mogućnost da daju prijedloge, sugestije, kritike i pohvale o sportskim aktivnostima unutar rada JU KSC Kakanj. Neki od prijedloga i sugestija su: “Eventualno pokušati dogovoriti saradnju sa školama i uz pomoć promo paketa ulaznica privući veći broj omladinaca, a samim tim povećati posjetu i podršku našim klubovima”, “Nemam kritika, samo prijedlog da se nastavi dalje ukoliko postoji mogućnost”.

Neke od pohvala koje su iznesene su: “Sve pohvale za ljude koji se pobrinu za organizaciju ovakvih događaja”, “Sve je super, samo tako nastavite”, “Kvalitetno odrađeno u svim segmentima”, “Općenito nije loše vaše poslovanje, svaka čast, samo tako nastavite”, “Pohvale za pristupačnost svih uposlenika”.

Analizom dobivenih podataka može se zaključiti da kod građana Kaknja, koji su ušli u naš uzorak istraživanja, postoji visoko izraženo zadovoljstvo sportskim aktivnostima i događajima koji su u organizaciji Javne ustanove “Kulturno-sportski centar” Kakanj.

Javna ustanova “Kulturno-sportski centar” se zahvaljuje na ukazanom povjerenju i iskrenosti u odgovorima, a u narednom periodu nastojat ćemo uvažiti vaše prijedloge i kritike.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci