Rezultati prvog takmičarskog dana novogodišnjeg turnira ”Kakanj 2018”

Podijelite:

Prvog takmičarskog dana malonogometnog novogodišnjeg turnira ”Kakanj 2018” odigrano je osam susreta. Postignuto je 35 golova, a najbolji meč prvog dana takmičenja odigrale su ekipe Stupčanice iz Olova i Fair Playa iz Sarajeva.

Tradicionalni novogodišnj turnir u malom nogometu u rudarskom Kaknju otvoren je ”rudarski” uz rudarsku glazbu i prigodan govor vršioca dužnosti direktora JU KSC Kakanj Mirze Mušije. Prvi takmičarski dan donio je čak 35 golova, a najefikasniji meč odigrale su ekipe Stupčanice i Fair Playa. Tim iz Olova slavio je rezultatom 4:2. Prvi dan novogodišnjeg turnira ”Kakanj 2018” protekao je u fer i korektnom nadmetanju ekipa, a već drugog dana očekuje se razvoj događaja u grupama A i B.

Elektrofren i Samirče otvorili turnir

Turnir je otvoren duelom Eletrofreona iz Kaknja i malonogometne ekipe Samirče iz Visokog, a ”domaći” tim je slavio golovima Mevludina Mujkanovića rezultatom 2:0. Iako je u ovom susretu dosuđeno čak devet timskim prekršaja susret je bio izuzetno korektan, a jedinu javnu opomenu dobio je Adnan Pandžić iz ekipe Samirče.

MGM Farm Mladost bolja od Pansiona La Pam

U drugom susretu novogodišnjeg turnira ”Kakanj 2018” snage su odmjerile ekipe MGM Farm Mladosti i Pansiona La Pam iz Donjeg Moštra. Slavila je kakanjska ekipa rezultatom 3:2, a golove za MGM Farm Mladost postigli su Nedim Mekić (dva) i Belmin Kobilica, dok su po jedan gol za tim iz Donjeg Moštra postigli Amar Porča i Adis Sjerotanović. Gosti su se u ovom meču pokazali kao izuzetno korektan tim budući nisu napravili nijedan timski prekršaj, dok je ekipa Mladosti upisala tri prekršaja i jedan žuti karton (Nedim Mekić).

Medica na pogon igrača Rudara savladala zenički Calp

U trećem duelu Medica je savladala zenički MNK Calp rezultatom 3:2. Golove za tim iz Kaknja postigli su igrači Rudara Armin Topalović, Mirza Kovač i Adis Goralija, dok je dva gola za zenički tim postigao Sulejman Salkić. Pet timskih prekršaja napravila je ekipa Medice, a žute kartone ”zaradili” su Belmin Čehajić i Omer Musić. Gosti nisu napravili nijedan prekršaj.

Sarajevski derbi pripao ekipi Sajmira

Malonogometni klub Sajmir Vogošća-Tihovići je golovima Sedina Hodžića i Emira Milanovića savladalo Liten iz Sarajeva rezultatom 2:0. Ekipa Sajmira je bez većih problema savladala Liten i upisala vrijedne bodove na otvaranju turnira. Gosti su u ovom susretu napravili četiri timska prekršaja, a žuti karton dobio je Vedad Salčin. Ekipa Sajmir Vogošća-Tihovići u ovom meču nije napravili nijedan prekršaj.

Stupčanica savladala Fair Play

Ekipa NK Stupčanica iz Olova je rezultatom 4:2 savladala Fair Play iz Sarajeva. Emrah Karamovič je za tim Stupčanice postigao dva gola, dok su po jedan dodali Jasmin Abazović i Edin Bešlija. Za tim Fair Playa pogađali su Kenan Bisiž i Kemal Đug. Ovo je bio i najefikasniji meč prvog takmičarskog dana, a susret je okončan sa samo dva timska prekršaja.

MSD Aktiva savladala Elha Nekretnine

Tim MSD Aktive je golovima Tarika Mehića (dva) i Saida Mioča savladao Elha Nekretnine iz Visokog rezultatom 3:2. Za visočki tim pogašali su Kenan Arnautović i Admir Fočo. Ovo je bio ujedno i najgrublji duel, budući da su pokazana četiri žuta kartona, jedan za ekipu Elha (Dženis Huseinspahić) i tri za MSD Aktivu (Mehić, Smolo i Mioć).

Bazen Benat bolji od Crnih Labudova

Ekipa Bazena Benat iz Kaknja je sa visokih 4:1 savladala Crni Labud iz Ilijaša. Kakanjski tim su do pobjede vodili Damir i Adis Crnović (dva gola) i Zuhdija Čosić, dok je Emrah Kahriman postigao jedini gol za tim iz Ilijaša. Iako je dosuđeno 11 timskih prekršaja jedini žuti karton na susretu dobio je Ajdin Hodžić iz tima Crni Labud.

Zamm MC ubjedljivo do pobjede na Milovićima

Sarajevski Zamm MC je sa ubjedljivih 4:1 savladao ekipu Milovići iz Kaknja. Za Zamm su pogađali Nijaz Mulahmetović, Edin Habibija, Jasmin Hodžić i Edin Mujezinović, dok je jedini gol za kakanjski tim postigao Nedim Čajo. Žuti karton u ovom susretu dobio je Arnel Kumbara, dok je na ovom susretu svirano šest timskih prekršaja.

Drugi takmičarski dan

Duel Elektrofreona Kakanj i Stupčanice iz Olova otvara drugi takmičarski dan novogodišnjeg turnira u Kaknju. Susret je na rasporedu u 17:00 sati. Drugog dana (18.decembra) na programu je osam utakmica, po četiri iz grupa A i B nakon čega će biti i poznati putnici u narednu rundu takmičenja.

Raspored utakmica drugog dana (utorak 18.12.2018. godine)

Grupa A

Elektrofreon Kakanj – Stupčanica Olovo 17:00 h

MNK Samirče Visoko – SU Fair Play Sarajevo 18:10 h

MNK Samirče Visoko – Stupčanica Olovo 19:55 h

Elektrofreon Kakanj – SU Fair Play Sarajevo 21:05 h

Grupa B

Pansinaon La Pam D.Moštre – MSD Aktiva Kakanj 17:35 h

MGM Farm Mladost Kakanj – Elha Nekretnine Visoko 18:45 h

MGM Farm Mladost Kakanj – MSD Aktiva Kakanj 20:30 h

Pansion La Pam D.Moštre – Elha Nekretnine 21:40 h

 

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci