RUDAR PONOVO BOLJI OD SLOBODE

Podijelite:

U okviru šesnaestog kola bh. Premijer lige u kuglanju ekipa Rudara je gostovala kod tuzlanske Slobode i na kraju slavila rezultatom 5.5:2.5.

Susret su otvorili Stjepić i Ibrahimović u sastavu Slobode, te Bešić i kombinacija Karzić-Husika sa druge strane. Bešić je uspješno osvojio bod protiv Stjepića, dok je Ibrahimović bio bolji od kakanjske kombinacije, tako da je rezultat nakon prve izmjene bio 1:1 i šest čunjeva prednosti za Slobodu. U drugoj izmjeni Turudija i Hrustemović donose dva boda Rudaru protiv Avdića i Novakovića, tako da je rezultat glasio 3:1 u korist kakanjske ekipe i 66 čunjeva prednosti. U posljedjoj izmjeni Dundić i Alagić su potvrdili pobjedu protiv Kalata i Halilovića i Rudar je drugi put savladao Slobodu ovoj sezoni. Krajnji rezultat glasio je 5.5:2.5.

Najbolji igrač susreta bio je Muamer Bešić sa 603 oborena čunja, a u domaćoj ekipi Kalat je bio bolji od ostalih sa 586 oborenih čunjeva.

Nakon 16 odigranih kola ekipa Rudara je na diobi trećeg mjesta sa 30 osvojenih bodova koliko ima i ekipa Borca i u narednom kolu na svom terenu kakanjska ekipa dočekuje Zrinjski iz Mostara.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci