SAVRŠENA NOĆ – HOR “BOSTAN” NASTUPIO U PRELIJEPOM AMBIJENTU PARKA DOMA KULTURE

Podijelite:

Značenje riječi bostan je lijepa bašta, tako da smo odlučili da ovu ramazansku noć zajedno sa horom “Bostan” poklonimo svim našim sugrađanima u prelijepom ambijentu najljepšeg kutka u gradu.
 U petak 24.06.2016. upriličena je ramazanska noć i druženje sa članovima hora “Bostan” u prelijepom ambijentu Parka Doma kulture.  Druženje je počelo zajedničkim iftarom a potom su članovi hora “Bostan” u ovoj prelijepoj noći počastili sve prisutne brojnim ilahijama i kasidama.

Priča o horu „Bostan“ počela je prije pet godina u mjesecu ramazanu, baš na ovom mjestu, kada je promovisan njihov prvi spot ilahije „Posljednji dah“. Nakon što su ostvarili odličnu saradnju sa Eldinom Huseinbegovićem, Arminom Muzaferijom i Kenanom Hadžifejzovićem, snimili su ilahiju „Bostan“ , sa kojom su osvojili simpatije mnogih na svojim nastupima širom BiH.

“Posljednji dah”, “Tebi jedini”, “Putnik”, “Ti me rani”, “Bostan” samo su neke od ilahija koje su izvedene večeras za mnogobrojnu kakanjsku publiku.

Zahvaljujemo se našoj publici koja nam svakodnevno pomaže da se na ovakvim i sličnim manifestacijama nikad ne osjećamo usamljenim.

U našoj fotogaleriji pogledajte dio atmosfere sa večerašnjeg druženja.

Podijelite:

Posljedni članci