Škola glume JU KSC Kakanj sa novom pozorišnom predstavom “Čudni događaji u noći muzeja” nastupa na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu

Podijelite:

Obavještavamo građane da će Škola glume JU KSC Kakanj i ove godine uzeti učešće na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine. Festival se održava u Konjicu u organizaciji Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic, a učesnici su dramske i pozorišne grupe srednjoškolskog uzrasta iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine.

Škola glume JU KSC Kakanj nastupa 18.04.2018. godine sa predstavom “Čudni događaji u noći muzeja”. Ovo je drugo učešće JU KSC Kakanj na ovom festivalu, a prvo učešće je prošlo u znaku tri nagrade koje su pripale glumcima i za muziku u predstavi, prošle 2017. godine.

Moramo priznati da nam je veliko zadovoljstvo što smo uvršteni u festivalski program zajedno sa pozorišnim grupama iz cijele Bosne i Hercegovine. Učešće na 16. FSDS u Konjicu je veliko priznanje Javnoj ustanovi Kulturno-sportski Kakanj.

Starija grupa Škole glume ovih dana radi na predstavi koja se zove “Čudni događaji u noći muzeja” – grupa autora. Adaptaciju za pomenutu predstavu uradio je Miroljub Mijatović.

U predstavi igraju: Amer Javoraš, Edna Brkić, Emin Brkić, Armin Šolbić, Ena Sikira, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Hana Bjelopoljak, Aida Vehabović, Elna Kubura i Merjem Kulović.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci