Škola glume – Premijera predstave “Ježeva kućica”

Podijelite:

JU „Kulturno-sportski centar“ Kakanj sa zadovoljstvom vam predstavlja novu pozorišnu predstavu „Ježeva kućica“, Branko Ćopić koja je urađena u vlastitoj produkciji, Škole glume, mlađe grupe polaznika.

Nakon četveromjesečnog ciklusa radionica na Školi glume iz govora, glume, scenskog pokreta, tehnike glasa i osalih scenskih vježbi, „Ježeva kućica” Branka Ćopića, je kruna rezultata rada mlađe grupe polaznika. Ovo djelo je ujedno i lektira koja pripada razredima osnovnih škola. Pitanje kojim se bavi ova postavka predstave je zapravo ono jako aktuelno koje se odnosi na nas starije u BiH, a koje mi prenosimo i na djecu. Ostati ovdje ili otići? Zašto nam je naš dom, ma kakav on bio, najbitniji i nešto najvrijednije u životu. Konceptualno, taj tekst je zapravo osnova glumačke umjetnosti, a to je da se na sceni treba igrati. Djeca koja su na sceni sve počinju da rade iz obične dječije igre i onda šire u priču Branka Ćopića da bi se na kraju ponovo vratili u dječiju igru.

U predstavi igraju učenici Osnovnih škola i polaznici „Škole glume“ JU KSC Kakanj: Hamza Berbić, Lamija Đokić, Arman Kalin, Ena Delibašić, Lamija Kadić, Delila Šolbić, Majra Trako, Majra Čatić i Amna Fejzović.

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

Premijera predstave je zakazana u četvrtak 25.05.2017.godine sa početkom od 17:00, u velikoj Sali Doma kulture.

Cijena ulaznice za građanstvo iznosi 4 KM, koje možete kupiti na Info pultu JU KSC Kakanj (koja se trenutno nalazi u Muzeju Kaknja) i na biletarnici Doma kulture, neposredno prije premijere predstave.

Ovom prilikom pozivamo naše građane da svojom posjetom uveličaju premijeru mališana na njihovoj premijeri, te da zajedno sa njima uživaju u nezaboravnim igrama, veselju, pjesmi i zabavi.
Dobro nam došli!!

Podijelite:

Posljedni članci