Škola plesa; Formiranje plesne grupe

Podijelite:

 

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj  u saradnji sa plesnom školom „Zumba“sa zadovoljstvom najavljuje prvu audiciju modernog plesa za sve srednjoškolce (djevojke i dečke), plesače, zaljubljenike u ples i plesni pokret, muziku i zabavu  da se prijave  na istu  i budu  dio naše novoosnovane plesne grupe. Plesna grupa ce imati za zadatak da kroz interdisciplinarni pristup savremenoj umjetnost radi na edukaciji mladih kroz scenski izraz i istraživanje više umjetničkih formi i disciplina za razvoj talenta, kreativnosti, osobnosti kroz odgojni format procesne drame/igre, razvojne dramaturgije, scenskog pokreta, savremenog i modernog plesa.

Moderni plesači koriste ples da izraze svoje najdublje emocije, često da bi se približili svom unutrašnjem JA. Prije nego što pokušaju da naprave koreografiju za nastup, moderni plesači  odlučuju koje će emocije pokušati prenijeti na publiku. Budite  i vi dio naše plesačke trupe koja će svojim plesnim koreografijama pokušati  ispričati najljepše priče.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu u što većem broju, i da će naša prva plesna grupa imati zapažene nastupe na predstojećim manifestacijama i zapažene rezulatate na takmičenjima.

formiranje plesne grupe

 

Podijelite:

Posljedni članci