Sportsko takmičenje u streljaštvu i humanost takmičara

Podijelite:

Danas su građani mogli da uživaju, ali i učestvuju u takmičenju u sportskom streljaštvu „Streljaštvo vazdušnim oružjem“ koje je održano na sportskom poligonu OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“. Takmičenje je počelo u 18:00h, a održano je u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“.

Učešće na ovom događaju (streljaštvu) u disciplini na 10 metara imali su svi zainteresovani, dok je takmičarski dio bio podijeljen na muški dio (do 15 godina) i ženski dio. Takmičenje su vodili i kontrolisali instruktori i sudije iz Udruženja strijalca „20.juni 92“ Visoko koji su ujedno i organizatori ovog takmičenja.

U takmičarskom dijelu za tri prvoplasirana učesnika obezbijeđene su vrijedne nagrade,  a današnja tri prvoplasirana učesnika u muškom dijelu su:

  1. Mujić Kerim
  2. Trako Fadil
  3. Kevilj Hamza

Dok su u ženskom dijelu prva tri mjesta pripala:

  1. Sikira Merima
  2. Osmanbegović Elma
  3. Berbić Dženita

Ovo je bio još jedan u nizu događaja  koji je probudio zainteresiranost građana da vide i učestvuju u još jednoj sportskoj disciplini, a moramo spomenuti i humanost pojedinih nagrađenih takmičara koji su svoje nagrade donirali u svrhu liječenja mladog Anesa Begića. Danas smo bili svjedoci jako lijepom gestu, a ovim putem čestitamo nagrađenim, ali i svim drugim učesnicima na hrabrosti i umijeću.

Podijelite:

Posljedni članci