Statistika odigranih utakmica takmičenja Biznis liga “Kakanj 2019”

Podijelite:

Ukupno je odigrano 38 utakmica grupne faze takmičenja Biznis liga u malom nogometu „Kakanj 2019“. Utakmice između ekipa Delta Petrol – Šumarija i Enikon – Diskont Prim su registrovane službenim rezultatom 3:0 za ekipe Šumarije i Enikona zbog nedolaska ekipa Delta Petrol i Diskont Prim u zakazanom terminu. Do kraja lige je ostalo za odigrati još 12 utakmica. 21.04. su planirane utakmice osmine i četvrtine finala, a 28.04.2019.godine je planirana završnica takmičenja i ceremonija proglašenja najboljih.

U dosadašnjim odigranim utakmicama je postignuto 125 pogodaka. Najefikasnije ekipa je ekipa Tvornice cementa sa 15 postignutih golova u četiri odigrane utakmice, dok najneefikasnije su ekipe JP Grijanje/ JU KSC i Tiron sa po dva postignuta pogodka u četiri odigrane utakmice. Najviše golova je postiguto u okviru grupe A (ukupno 35 pogodaka u osam odigranih utakmica), a najmanje u okviru grupe D (ukupno 28 pogodaka u sedam odigranih utakmica).

  • Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela takmičenja je Edvin Čosić iz ekipe KP – Sim komerc sa šest postignutih golova iz četiri odigrane utakmice.
  • Grupa sa najviše učinjenih prekršaja je grupa C (ukupno 67 prekršaja u osam odigranih utakmica), a najmanje u grupi D (ukupno 41 u sedam odigranih utakmica). Ekipa sa najmanjim brojem učinjenih prekrašaja prema broju odigranih utakmica je ekipa MKF Partner (5 prekršaja iz četiri odigrane utakmice), a najviše ekipa Općine (18 prekršaja u četiri odigrane utakmice). Ukupno je dodjeljeno 60 žuta kartona i 2 crvena kartona (od čega je 1 kao drugi žuti i jedan direktni crveni karton).
  • Direktan plasman u četvrtfinale kao prvoplasirane ekipe u okviru svojih grupa izborile su: KP – SIM komerc (grupa A), Pekar Delibašić (grupa B), Policija (grupa C) i RMU (grupa D). Prolaz u osminu finala izborile su drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz grupa i to: MKF Lider i MKF Partner (grupa A), Tvornica cementa i Enikon (grupa B), Općina i Neimax Visoko (grupa C), Elektrodistribucija i MGM Farm (grupa D).

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci