Sutra velika biciklistička tura od Kaknja do P.D. Bočica

Podijelite:

Povodom  obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja i 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana ARBiH, Općina Kakanj, Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, Sportski savez Općine Kakanj u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesne kulture Kakanj i BBK Extreme Kakanj organizuje biciklističku turu od Kaknja do P.D. Bočica.

Polazak ture je planiran u subotu 15.04.2017. godine u 08:00 sati ispred Sahat kule,  a po dolasku na P.D. Bočica za sve učesnike biciklističke ture će biti obezbijeđen sendvić i sok.

Povratak je planiran u 15,00 sati.

Kako je ova tura netakmičarskog karaktera molimo vas da se u što većem broju odazovete i zajedno s nama provedete ugodno prijepodne i poslijepodne uz vožnju  biciklom.

Prijave svakim radnim danom u prostorijama JU KSC Kakanj,  na broj telefona 032/771-927 te putem e-maila sport@ksckakanj.ba u vremenskom periodu od 07,30 do 15,30 sati najkasnije do 13.04.2017.godine.

Ovim putem vas molimo za punu saradnju i podršku u  našim nastojanjima da pomaknemo granice kako masovnog tako i takmičarskog sporta u našoj Općini.

Napominjemo da je biciklistička tura zahtjevna te da se na istu odazovu fizički spremni učesnici i učesnice te naravno oni koji imaju adekvatan bicikl za ovakvu turu.

Istog dana, sa početkom u 11:00 sati, bit će upriličeno i otvaranje sportskih poligona na Bočici (dvorište Planinarskog doma “Bočica”) u okviru kojeg će biti upriličeno nekoliko sadržaja:

  • Revijalna košarkaška utakmica omladinskih selekcija KK „Kakanj“
  • Revijalna odbojkaška utakmica omladinskih selekcija ŽOK „Kakanj“ i Naše škole sporta
  • Revijalna fudbalska utakmica omladinskih selekcija FK „Rudar“ Kakanj i FK „Mladost“ Doboj.

Pozivamo sve zainteresirane da učestvuju u pomenutim sadržajima.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci