Svečano otvorena muzejska izložba “Trofeji KK Kakanj” u kultnom školskom centru Europa

Podijelite:

Danas je u kultnom školskom centru Europa svečano otvorena muzejska izložba “Trofeji KK Kakanj” koja govori i opisuje historijski razvoj pomenutog kluba.

Na samom početku prisutnima se obratio dir. Aldin Šljivo koji je govorio o sadržaju muzejske izložbe “Trofeji KK Kakanj” osvrnuvši se na kratak pregled razvoja košarkaškog sporta u Kaknju, i to od momenta pojavljivanja prve košarkaške lopte (polovinom prošlog stoljeća), preko osnivanja prvih košarkaških klubova (1976. “SREDNOŠKOLAC”, i 1979. “TERMOELEKTRANA”), pa do formiranja sadašnjeg kluba KK “Kakanj”.

Na svečanom otvorenju iskorištena je prilika da se uruče skromna priznanja za osobe koje su najviše doprinijele kreiranju ove izložbe.

Priznanja je uručio dir. Aldin Šljivo i to gospodinu Mevludinu Delibašiću dugogodišnjem predsjedniku Kluba.

Direktor je u ime svih sportskih klubova u Kaknju iskoristio priliku i javno se zahvalio načelniku Općine Kakanj  Nerminu Mandri koji je dolaskom na vlast 2012. godine inicirao i sve vrijeme davao veliku podršku svim sportskim kolektivima u gradu, kako finansijsku tako i moralnu, što je uticalo da se postižu zavidni rezultati na polju sporta.

Priznanje je uručeno i gospodinu Samiru Lušiji dugogodišnjem igraču KK “Termoelektrana” i dugogodišnjem sekretaru KK “Kakanj”. Ademu Lujnoviću, koji je jedan od veterana KK TERMOELEKTRANA, također je uručeno priznanje za doprinos pri kreiranju izložbe.

Izložbu je svečano otvorio aktuelni predsjednik kluba Nedžad Rožajac koji se također prisutnima obratio uz veliku zahvalnost za kreiranje ove izložbe.

Izložba je dostupna večeras do 21:00h.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci