Svjetski dan štednje; realizacija projekta „Kultura, edukacija i umjetnost“

Podijelite:

 JU za kulturu i obrazovanje Kakanj 30. oktobra obilježila je Svjetski dan štednje i realizirala prvi čas projekta „Kultura, edukacija i umjetnost“. Obzirom da je Raiffeisen banka pokrovitelj projekta u znak zahvalnosti, danas je realiziran prvi čas pomenutog projekta u Muzeju Kaknja.

Djeca vrtića „Mladost“ i učenici osnovne škole „Hamdija Kreševljaković“ prvo su posjetili filijalu Raiffeisen banke, potom su nastavili šetnju do naših prostorija sa žutim balonima. Dolaskom u JU za kulturu i obrazovanje, učenici i djeca iz vrtića prvo su posjetili Muzej Kaknja gdje su imali kratko predavanje o kraljici Katarini, a potom su u Omladinskom centru djeca pogledala performans o štednji i značaju štednje. Dobili smo i povratnu informaciju učenika koji su na isprintanim novčanicama, napisali šta im se danas najviše svidjelo, te su novčanice ubacili u zajdničku kasicu kao simbol štednje. Svi učesnici današnjeg projekta kao nagradu dobili su poklone Raiffaisein banke.

JU za kulturu i obrazovanje realizacijom ovog projekta imala je za cilj da ukaže na značaj saradnje JU za kulturu i obrazovanje sa društvenom zajednicom (školama, bankama, vrtićima), kroz realizaciju projekta ukazali smo na značaj dječije štednje s ciljem podizanja svijesti o značaju štednje kod učenika osnovnih škola i djece vrtićkih grupa, pogotovo u današnjem vremenu konzumerizma i materijalizma, te ukazati na odgovornosti društva po pitanju istog.

IMG_1613

Podijelite:

Posljedni članci