U četvrtak će povodom Dana nezavisnosti BiH i treće godišnjice Muzeja Kaknja biti upriličeno otvaranje dvije gostujuće muzejske izložbe (Historijski muzej BiH i Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH)

Podijelite:

Obavještavamo građane, a posebno ljubitelje muzejske djelatnosti da u Muzej Kaknja stižu dvije gostujuće izložbe koje su uvrštene u program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i povodom treće godišnjice postojanja i rada Muzeja Kaknja koji je otvoren 27.februara pred Dan nezavisnosti BiH 2015. godine. U pitanju su izložbe „Lični predmeti iz opkoljenog grada“ – Historijski muzej BiH i „Ratni dnevnici – svjedočenja životu“ – Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Navedene izložbe javnost će imati priliku da pogleda u Muzeju Kaknja 01.03.2018. godine, sa početkom u 16:00 sati kada je zvanično planirano da bude svečano otvaranje ovih muzejskih izložbi.

Izložbu „Lični predmeti iz opkoljenog grada“ kako joj i sam naziv govori karakterišu predmeti koji su korišteni u ratu, a koje je prikupio Historijski muzej BiH u kolekciji ličnih predmeta. Budući da Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj trenutno radi na projektu „Mjesec ratnih godina“ u sklopu kojeg je objavljen i javni poziv za doniranje ličnih predmeta iz rata 1992-1995, ova izložba će itekako upotpuniti kompletan projekat, a naši sugrađani će imati priliku da pogledaju koje lične predmete i oni mogu donirati u Muzej Kaknja i tako nam pomoći da reorganiziramo stalnu ratnu postavku.

U isto vrijeme 01.03.2018. godine u Muzeju Kaknja će biti otvorenje gostujuće izložbe Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti, te Fonda memorijala – “Ratni dnevnici – priče iz opkoljenog grada”. Pozivamo građane da nikako ne propuste otvorenje navedenih izložbi u Muzeju Kaknja.

 

Ulaz je beslatan i svi su dobrodošli!

 

JU KSC KAKANJ

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci