U Gradskoj biblioteci Kakanj upriličena konferencija za medije povodom Kulturne manifestacije “Dani Zaima Muzaferije” – Najavljeno gostovanje predstave “Nesporazum” u Domu kulture Kakanj

Podijelite:

Danas je u Gradskoj biblioteci Kakanj upriličena konferencija za medije povodom 14. po redu manifestacije “Dani Zaima Muzaferije”. Učesnici današnje konferencije bili su predsjednik Udruženja “Ars tragovi”, Rasim Kadić, direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo i dir. JU Gradska biblioteka Kakanj Senad Čišija.

Izložbom izabranih djela jednog od najboljih bh. slikara Ismeta Mujezinovića 22. novembra u Zavičajnom muzeju Visoko bit će otvoreni “Dani Zaima Muzaferije 2017” u organizaciji Ars Tragovi – Udruženje građana za afirmaciju kulture.

Po 14. put Teatar Total iz Visokog, koji je utemeljio upravo Zaim Muzaferija, a koji danas vodi njegov sin Jesenko, predstavit će jednu od predstava iz svog repertoara. Ovog puta riječ je o predstavi “Nesporazum” prema tekstu Alberta Camusa i posebno nam je drago da imamo djela domaće produkcije na daskama Doma kulture.

U sklopu kulturne manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ u Domu kulture Kakanj bit će odigrana pozorišna predstava „Nesporazum“ u srijedu 20.12.2017. godine, sa početkom u 19:30 sati.

Redatelj predstave je Jesenko Muzaferija, a u predstavi igraju: Đenita Pinjo, Azra Kadić, Emina Karamehić, Adnan Tajić,  Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović.

Budući da je ove godine jedan od pokrovitelja manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ Općina Kakanj, ulaz na pomenutu predstavu će biti besplatan jer želimo da na ovaj način počastimo našu publiku u Kaknju koja će također ove godine imati priliku uživati u jednom dijelu ove kulturne manifestacije, naveo je dir. Aldin Šljivo istaknuvši, da je Kakanj prvi grad u koji će jedan od sadržaja ove manifestacije koja je već postala tradicionalna biti upriličen.

Ova predstava govori o smislu ili besmislu života, o ljubavi i izgubljenom snu i nije za one koji u pozorištu traže zabavu i razonodu. Ona govori o čovjekovom stradanju na ovom svijetu – gdje samo sa smrću dolazi spasenje, a ubijeni postaju lišeni patnje.

“Nesporazum” ujedno i opominje na nedostatak ljudskosti koji se lako uvuče u čovjeka onda kada zaboravi da treba da voli.

JU KSC KAKANJ

 

 

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci