U JU KSC Kakanj održana radionica “Dokumentarni film od ideje do realizacije”

Podijelite:

Danas je, u JU KSC Kakanj održana filmska radionica za mlade, pod nazivom “Dokumentarni film od ideje do realizacije”, koju članovi tima VIVA Film Festivala organiziraju kao dio pripreme programa festivala.

Učenicima Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj, učenicima MSŠ i STŠ “Kemal Kapetanović” Kakanj danas je svoje iskustvo i znanje prenio Ratko Orozović, poznati bh. filmski reditelj. U okviru ove radionice, namijenjene mladima od 14 do 19 godina, kroz predavanja i vježbe mladi uče kako stvarati dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Same teme proizlaze iz životnih situacija koje ih okružuju, samozapažanja i mašte mladih ljudi.

“Radionice su prvi korak upoznavanja građana, posebno mladih, sa našim festivalom. Mi nastojimo mlade pozvati da i sami snime film i budu učesnici našeg omladinskog programa VIVA Film Festivala, koji je dio sveukupnog programa, a koji je veoma važna kategorija za nas organizatore, istakao je Ratko Orozović, filmski reditelj.

Cilj radionica jeste da mladi nakon učenja počnu i sami stvarati filmove, koji će biti učesnici kategorije Omladinski film, VIVA Film Festivala.

O narednom terminu radionice “Dokumentarni film od ideje do realizacije” učesnike ćemo blagovremeno obavijestiti.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci