U JU KSC Kakanj održana Viva filmska radionica – Snimljen film “Kakanj: grad dobrih ljudi”

Podijelite:

Sedma ovogodišnja filmska radionica “Viva škola filma” održana je od 7. do 9. maja u JU KSC Kakanj. Učesnici radionice, njih deset, tri dana su učili o tehnikama stvaranja filma. Snimljen je film pod nazivom “Kakanj: grad dobrih ljudi”. Film pokazuje koliko je grad Kakanj ugodan za življenje, te koliko ima bogatu istoriju, tradiciju i kulturu.

Na ovogodišnjoj radionici u Kaknju, posebno se istakao mladi zaljubljenik u film, Ahmed Kubat – Kubi. Ovo mu je drugi put da učestvuje na Vivinim filmskim radionicama, a prošlogodišnje iskustvo mu je pomoglo da sam izrežira i izmontira cijeli film, bez intervencija edukatora. Zahvaljujući tolikom entuzijazmu i izvrsnosti, Kubi je pozvan da se pridruži Vivinom timu i već na idućoj radionici će se iskazati u novoj ulozi, kao edukator. Otkrio nam je i kako mu je želja da upiše režiju i montažu, na nekoj od akademija.

Ovakvi primjeri su dokaz da je Viva škola filma na pravom putu edukacije mladih i da će odgojiti nove generacije filmmejkera, zaljubljenika i kritičara filma.

Podijelite:

Posljedni članci