U kakanjskom Domu kulture odigrana pozorišna predstava “Sjajni momci”

Podijelite:

“Sjajni momci”, Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Emir Zumbul Kapetanović do suza su večeras nasmijali publiku u kakanjskom Domu kulture.

Po samom dolasku u Kakanj, glumci su izazvali veliku pozornost te su rado komunicirali i fotografisali se sa svima koji su izrazili želju.

“Sudeci po posjećenosti i reakcijama publike više smo nego zadovoljni. Ovo je predstava za sve generacije koji vole pozorište i naš mali glumački trijumvirat”, izjavio je popularni Mustafa Nadarević nakon odigrane predstave u Kaknju.

Predstava „Sjajni momci” je rađena po tekstu Neila Simona u originalu „Sunshine Boys”. U predstavi se Nadarević i Bašić pojavljuju kao dva penzionisana komičara, Hari i Ali koje Harijev sestrić Zlatan poziva da učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji. U emisiji Hari i Ali treba da izvedu svoj proslavljeni skeč „Kod doktora“. Međutim, problem je što su njih dvojica prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč. Uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvara u komični fijasko furiozo.

Publika je večeras predstavu koja traje nešto više od 90 minuta nagradila gromoglasnim aplauzom, a tokom izvođenja nije izostao ni smijeh.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci