U KAKNJU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN BEZ AUTOMOBILA

Podijelite:

U organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj i u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesne kulture danas je biciklističkom turom u kojoj je učestvovalo više od 150 prijavljenih učesnika, obilježen 22. septembar Međunarodni dan bez automobila.

Okupljanje je počelo danas u 15:30 sati ispred sahat kule a potom je uslijedila vožnja kroz grad pa sve do Kraljeve Sutjeske gdje je upriličeno predavanje o Kraljevoj Sutjesci, Bobovcu i Kraljici Katarini koje su održale uposlenice Muzeja Kaknja.

Kako bi današnja biciklistička tura ostala zapamćena i nesvakidašnja omogućili smo i snimanje iz vazduha dronom. Ekipa video produkcije Frame production bila je zadužena za prelijepe kadrove iz nesvakidašnje perspektive, koje je nemoguće snimiti sa zemlje.

22. septembar – Evropski dan bez automobila se obilježava kako bi najmlađi naučili da bez čistijeg vazduha nema zdravog života, da se u gradu može i pješačiti, koristiti bicikl i javni prevoz, kao i da se tako stvara zdrava životna sredina sa manje zagađenja i buke.

Zahvaljujemo se svima koji su bili sa nama i poslali važnu poruku o potrebi smanjenja korištenja automobila obzirom na činjenicu da produkti sagorijevanja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem sadrže široku lepezu otrovnih gasova.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci