U Kaknju obilježen Svjetski dan štednje – Izložba “Gospođa Rafa štedljiva žirafa“ dostupna za javnost do 10.11.2017.

Podijelite:

Danas je u Kaknju obilježen Svjetski dan štednje uz interaktivne igre, radionice i igraonice. JU KSC Kakanj u saradnji sa Raiffeisen bankom, OŠ “Hamdija Kreševljaković“, JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost“ i UG“Alternative“ u utorak 31.10.2017. godine je realizovala projekat i obilježen je  Svjetski dan štednje. Učešće u ovom projektu uzelo je 25 učenika i 30 mališana iz vrtića.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana štednje realizovana je radionica „Štednja“ za učenike sedmih razreda u saradnji sa OŠ “Hamdija Kreševjaković“ i UG “Alternative“, također je organizovana interaktivna igru za naše najmađe sugrađane.

Naš cilj bio je da zjedničkim snagama ukažemo na značaj podizanja svijesti o važnosti štednje kod učenika i naših najmlađih sugrađana.

U maloj sali JU KSC Kakanj otvorena je izložbe “Gospođa Rafa štedljiva žirafa“. Izložba se sastoji od likovnih radova mališana iz vrtića “Mladost”, te kolekcije numizmatike iz Muzeja Kaknja. Svi zainteresovani će imati priliku da pogledaju izložbu od 31.10.2017. godine do 10.11.201. godine.
Najmlađi učesnici projekta danas su  nagrađeni poklonima Raiffeisen banke.
JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci