U Kuglani KSC održano državno pojedinačno prvenstvo za kuglaše

Podijelite:

13.05.2018. – Nemanja Galić je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine na pojedinačnom državnom prvenstvu u kuglanju koje je održano u kakanjskoj kuglani u subotu i nedjelju 12./13. maja 2018. godine. Galić je u finalu savladao Marka Trklju.

Kakanj je u subotu i nedjelju 12./13. maja 2018. godine bio domaćin završnice državnog pojedinačnog prvenstva za kuglaše. Takmičenje je u subotu otvoreno duelima Muamera Bešića i Jove Boltića, te Vedada Karzića i Miodraga Trklje. Oba igrača kakanjskog Rudara su poražena već u osmini finala.

I preostala dva igrača Rudara su eliminisani u osmini finala. Eldar Turudija je poražen od Nemanje Galića, dok je Mensur Bajtarević koji je bio zamjena za Amara Alagića koji nije nastupio na takmičenju zbog privatnih obaveza poražen od Mladena Džajića, a plasman u četvrtfinale izborili su još Mario Prljević protiv Petra Radonića, Marko Trklja protiv Enesa Salmana, Izudin Herenda protiv Đorđe Paštara i Ivan Petric protiv Bojana Novakovića. U subotu su igrani i četvrtfinalni dueli u kojima su prolazak u polufinale izbrorili Jovo Boltić, Marko Trklja, Nemanja Galić i Ivan Petric.

Drugog dana takmičenja igrani su polufinalni i finalni meč. Marko Trklja je savladao Jovu Boltića (572:551 odnosno 2.5:1.5), dok je Nemanja Galić bio bolji od Ivana Petrica (591:566 odnosno 3:1). U finalnom meču slavio je Nemanja Galić protiv Marka Trklje rezultatom 561:539 (2:2) i tako ponio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji seniorki titlulu prvakinje BiH odnijela je Kovačević Maja koja je u finalu savladala Fikretu Halilović (564:507, odnosno 3:1). Završnica državnog turnira za žene igrana je u Mostaru.

E.Škulj/KakanjLive

Podijelite:

Posljedni članci