U Muzeju Kaknja upriličena debata povodom 21. decembra-Dana rudara

Podijelite:

JU KSC KAKANJ odjeljenje – Muzej Kaknja danas je povodom obilježavanja 21.decembra Dana rudara organizovala edukativnu debatu na temu “Kakanj je isto što i Rudnik“, DA ili NE.

Učešće na debati uzeli su učenici iz Mješovite srednje škole iz Kaknja, tačnije učenici iz rudarsko – geološkog odjeljenja.

Kroz debatne teme ukazano je na kulturno-historijski značaj Kaknja, upriličena su i predavanja o našoj prošlosti kroz komparaciju sa sadašnjošću. Uz edukaciju i druženje, učenici su imali priliku učiti o historiji našeg kraja, kroz potenciranje svoje mašte i inovativnosti.

Na debati je pobijedila afirmativna ekipa te su sa sobom ponijeli lijepu uspomenu iz Muzeja Kaknja i poklon iz naše suvenirnice.

Organizovana debata je jedan skromni poklon od JU KSC Kakanj i Muzeja Kaknja za RMU Kakanj povodom Dana rudara kako bismo se na jedan način zahvalili za nesebičnu podršku u našem radu. Također, želimo podsjetiti javnost da je Muzej Kaknja od RMU Kakanj nedavno dobio lokomotivu “Ćire” koja je trenutno najvrijedniji eksponat koji pripada muzeju. Čestitamo 21. decembar – Dan rudara i nadamo se nastavku dobre saradnje.

U fotogaleriji pogledajte dio atmosfere iz muzeja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci