U nedjelju otvorenje prve muzejske izložbe o Košarkaškom klubu Kakanj u organizaciji Muzeja Kaknja

Podijelite:

Obavještavamo građane da će u nedjelju 11.11.2018. godine JU KSC Kakanj – Muzej Kaknja svečano otvoriti muzejsku izložbu koja govori o Košarkaškom klubu Kakanj. Naziv izložbe je “Trofeji KK Kakanj”, a ista će biti otvorena u 17:30 sati u kultnom školskom centru “Europa”.

Glavni cilj ove izložbe je prikazivanje historijata sporta u našem gradu. Nakon marljivog prikupljanja arhivske građe formirana je prva muzejska izložba o Košarkaškom klubu “Kakanj” koji ima bogatu historiju iza sebe te mnoštvo osvojenih priznanja, nagrada i pehara.

U sklopu izložbe svi zainteresovani posjetioci će imati priliku da pogledaju fotografije, dokumente, pehare, zahvalnice, medalje i mnogo drugih zanimljivih predmeta koji svjedoče o radu KK “Kakanj”.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u nedjelju i svojim prisustvom uveličaju otvorenje muzejske izložbe “Trofeji Košarkaškog kluba Kakanj”. Nakon otvorenja izložbe svakako vas pozivamo da u velikom broju pogledate košarkašku utakmicu u Sportskoj dvorani KSC Kakanj između ekipa KK Kakanj i OKK Spars Sarajevo koja je zakazana u 18:00h. 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci