U PARKU DOMA KULTURE UPRILIČENO OTVORENJE IZLOŽBE “KAKANJ KROZ VRIJEME”

Podijelite:

Večeras je u Parku Doma kulture upriličeno otvorenje muzejske izložbe pod nazivom „Kakanj kroz vrijeme“ koju je organizovala JU KSC Kakanj u saradnji sa video produkcijom Frame production i Udruženjem mladih AlterVal.

Izložba “Kakanj kroz vrijeme” je još jedna u nizu kulturnih događaja u našem gradu u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.”. U 25 fotografija prikazana je komparacija grada Kaknja iz vremena od prije 100 godina i sada.

Fotografije koje su građani imali priliku pogledati datiraju iz perioda 1915-2016, te predstavljaju dokaz brzog i modernog razvoja grada. Prikazane su promjene koje su se desile u gradu i doprinijele pozitivnoj urbanoj slici grada.

Na izložbi je prikazano koliko je Kakanj napredovao, koliko se izgradio,  posebno u proteklih nekoliko godina, te će ova izložba poslužiti kao podsjetnik i amanet za sve generacije koje su odrasle u Kaknju, i uspomena za sve buduće generacije.

Zahvaljujemo se svim našim gostima koji su izdvojili vrijeme i došli da pogledaju muzejsku izložbu “Kakanj kroz vrijeme”.

Podijelite:

Posljedni članci