U petak otvorenje izložbe slika akademskog slikara Zvonka Ostojića u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj

Podijelite:

Obavještavamo javnost da će u Gradskoj galeriji likovnih umjestnosti Kakanj biti otvorena izložba “Slike”, akademskog slikara Zvonke Ostojića, koji svoje okruženje ovjekovječuje u slike vrijedne divljenja. Otvorenje je zakazano 21.12.2018. godine sa početkom u 17:00 sati, povodom Dana rudara.

Posjetioci izložbe će imati priliku vidjeti 20 remek djela, rađenih tehnikom ulja na platnu, te upoznati se i družiti se s Ostojićem.

Autor izložbe iza sebe ima skoro 40 godina pedagoškog rada u školi i nešto dužeg staža bavljenja prvenstveno likovnom umjetnošću.

Počeci njegovog aktivnog bavljenja umjetnošću sežu u prve godine sedme decenije prošlog stoljeća kad je još kao učenik završnih razreda sarajevske Srednje škole za primijenjenu umjetnost u kakanjskom Domu kulture, u vrijeme kad je animacije, poput mnogobrojnih plakata, panoa i letaka za predstave stvarao kistom na platnu ili papiru, a igrom na stiroporu i kreppapiru raznobojne dekoracije. Dakle, u periodu dužem od četiri decenije umjetničkog stvaralaštva, što je kuriozitet za naš grad, ostavio je na kakanjskoj kulturnoj sceni neizbrisiv trag: desetine samostalnih i grupnih izložbi, kreacija dva grba grada, nekoliko stotina umjetničkih slika, niz crteža, više skulptura, a kao nastavnik u srednjoj i osnovnoj školi educirao je na stotine mladih u oblasti likovne umjetnosti. Član je udruženja likovnih umjetnika Zeničko-dobojskog kantona i povremeno izlaže sa kakanjskom „Dugom“. Za Kakanj to je zaista impresivno stvaralaštvo koje još nijedan ovdašnji umjetnik nije dostigao.

“Izlagao sam širom BiH i regiona i drago mi je da će moju izložbu moći vidjeti svi zainteresirani u Kaknju”, naglasio je autor Ostojić.

Pozivamo sve ljubitelje likovne umjetnosti da nam se pridruže u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci