U sklopu KD2018 tradicionalno “Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije” – 8 dana

Podijelite:

U okviru Kulturno – sportske manifestacije „Kakanjski dani – Kakanj 2018“, Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline u saradnji sa Savezom poljoprivrednih udruženja „KAP“ Kakanj učestvuje u organizaciji manifestacije pod nazivom „Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“, koja će se održati u periodu od 28.07. – 04.08.2018.godine.

Na pomenutoj manifestaciji planirano je postavljanje 15 štandova koje je ove godine Općina Kakanj obezbjedila vlastitim sredstvima i koji joj ostaju u trajnom vlasništvu. Štandovi bi se dodijelili na raspolaganje (tokom trajanja manifestacije) poljoprivrednim proizvođačima i malim poduzetnicima sa područja općine Kakanj, za izlaganje svojih poljoprivrednih i hortikulturalnih proizvoda, rukotvorina i promotivnog materijala. Pored poljoprivrednika i poduzetnika sa područja općine Kakanj učešće na manifestaciji uzeti će i poljoprivredni proizvođači iz nama susjednih općina.

Kao gosti na manifestaciji učestvovat će firma Vispak doo Visoko koja će uzeti učešće prvi dan manifestacije sa svojom nadaleko poznatom „Džinovskom džezvom“, u kojoj će se kuhati bosanska kafa, koja će se besplatno dijeliti svima prisutnima.

Također u okviru manifestacije „Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“, planirano je održavanje Okruglog stola na temu  „Stanje u poljoprivredi, perspektiva i mogućnost razvoja u narednom periodu“.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci