U sklopu programa Evropska noć teatra zakazano javno slušanje radio drame “Aladin” u maloj sali JU KSC Kakanj

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se u okviru programa Evropska noć teatra u subotu 18.11.2017. godine u maloj sali JU KSC Kakanj održati javno slušanje radio drame pod nazivom “Aladin”, sa početkom u 17:00 sati. Evropska noć teatra je jedinstveno jednodnevno događanje posvećeno je scenskim i izvedbenim umjetnostima i održat će se na području cijele Bosne i Hercegovine.

Radio drama “Aladin” je savremena bajka koja djeci i odraslima omogućava identifikaciju sa situacijama iz porodične i političke svakodnevnice koju žive. Aladin ipak ostaje samo bajka jer se moć Aladinove lampe, odnosno duha Džin-Džina – mogućnost da se običnom čovjeku ostvari san, ispuni jedna ili tri životne želje – iskorištava u svrhu prevladavanja pozitivnih životnih vrijednosti i sretnog završetka. 

Radio drama „Aladin“ nastala je u okviru projekta: „Kreativni centar – mjesto za prevencije rodno zasnovanog nasilja“ u implementaciji UG „Alternative“ Kakanj u partnerstvu sa JU KSC Kakanj. Projekat je podržan sredstvima IN Fondacije – Fondacije za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH, i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. 

Producenti: Maksuma Topalović i Aldin Šljivo
Režija: Mirza Bajramović
Adaptaciju istoimene bajke iz „1001 noći“ potpisuje: Nenad Veličković (Igre za djecu i pozorište)
Muzika: Darko Lekić
Tonski zapis i montaža: Duško Kordić
Dizajn plakata:


Igraju:
Amer Jašarspahić
Melika Haračić
Ena Delibašić
Nađa Delibašić
Danijal Dizdarević
Fatima Delibašić
Berin Provalić
Faris Berbić
Arman Kalin
Hamza Berbić
Fatih Haračić
Faris Čizmić

Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci