U sklopu programa obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja i 15. aprila – Dana općine Kakanj aktivnosti “Zajedno za bolje sutra” i “Putokazi u zdravije društvo”

Podijelite:

U sklopu programa obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja i 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH u maloj sali JU KSC Kakanj bit će upriličena prezentacija realizovanih aktivnosti kampanje „Zajedno za bolje sutra” (Policijska uprava II i Policijska stanica Kakanj) i projekta „Putokazi u zdravije društvo“ (Udruženje za prevenciju ovisnosti „NARKO-NE“).

Događaj će biti održan u petak 12. aprila sa početkom u 11:00 sati. Centralni dio programa bit će predstava koju su osmislili srednjoškolci i srednjoškolke u okviru projekta Putokazi u zdravije društvo koje sprovodi NARKO-NE, a prati je izložba radova učesnika i učesnica radionica realiziranih u kakanjskim osnovnim i srednjim školama kroz suradnju ovog projekta i kampanje Policijske stanice Kakanj Zajedno za bolje sutra.

Događaj se veže za teme prevencije ovisnosti i unapređenja zdravlja. Kroz dosadašnje realizirane aktivnosti u projektu učesnici i učesnice (mladi, nastavno i stručno osoblje iz osnovnih i srednjih škola, policija) pokazali su veliko interesovanje za rad na ovoj temi, spremnost na suradnju, kako s Udruženjem NARKO-NE, tako i međusobno.

  • Događajem želimo još jednom okupiti sve zainteresirane za dobrobit djece i mladih, a samoj djeci i mladima skrenuti pažnju na veliku mrežu podrške koju imaju u svom okruženju da bi odrasli u zdrave i produktivne članove i članice društva. Nakon predstave druženje će se nastaviti u Kreativnom inovacijskom centru KICK uz zakusku i osvježenje, navode iz Udruženja “Narko-Ne”

Projekat Putokazi u zdravije društvo se realizira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira UNDP.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci