U srijedu u Domu kulture pozorišna predstava “Nesporazum” – Ulaz besplatan

Podijelite:

Po 14. put Teatar Total iz Visokog, koji je utemeljio upravo Zaim Muzaferija, a koji danas vodi njegov sin Jesenko, predstavit će jednu od predstava iz svog repertoara. Ovog puta riječ je o predstavi “Nesporazum” prema tekstu Alberta Camusa i posebno nam je drago da imamo djela domaće produkcije na daskama Doma kulture.

U sklopu kulturne manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ u Domu kulture Kakanj bit će odigrana pozorišna predstava „Nesporazum“ u srijedu 20.12.2017. godine, sa početkom u 19:30 sati.

Redatelj predstave je Jesenko Muzaferija, a u predstavi igraju: Đenita Pinjo, Azra Kadić, Emina Karamehić, Adnan Tajić,  Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović.

Budući da je ove godine jedan od pokrovitelja manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ Općina Kakanj, ulaz na pomenutu predstavu će biti besplatan jer želimo da na ovaj način počastimo našu publiku u Kaknju koja će također ove godine imati priliku uživati u jednom dijelu ove kulturne manifestacije.

Ova predstava govori o smislu ili besmislu života, o ljubavi i izgubljenom snu i nije za one koji u pozorištu traže zabavu i razonodu. Ona govori o čovjekovom stradanju na ovom svijetu – gdje samo sa smrću dolazi spasenje, a ubijeni postaju lišeni patnje.

“Nesporazum” ujedno i opominje na nedostatak ljudskosti koji se lako uvuče u čovjeka onda kada zaboravi da treba da voli.

Podijelite:

Posljedni članci