U subotu besplatno učlanjenje u stručnu biblioteku Muzeja Kaknja – „Otvorena vrata stručne biblioteke za studente“

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se u subotu 14.10.2017. godine u Muzeju Kaknja organizovati program pod nazivom “Otvorena vrata stručne biblioteke za studente” koji će biti upriličen u vremenskom periodu od 11:00 do 14:00 sati.

Cilj programa je upoznati studente i sve druge građane sa radom stručne biblioteke Muzeja Kaknja i njenim fondom, te izvršiti njihovo učlanjenje.

U sklopu ovog programa svi posjetioci će biti upoznati sa radom i uslugama stručne biblioteke potom će se vršiti besplatno učlanjenje posjetitelja u stručnu biblioteku a svi koji se učlane na poklon od Muzeja Kaknja će dobiti knjigu po vlastitom izboru. Nakon programa planiran je i zajednički obilazak muzejske postavke uz vođstvo muzejskog pedagoga.

Cilj je upoznati studente s radom i uslugama stručne biblioteke

Kroz program, studentima će biti objašnjena usluga “Pitaj bibliotekara” koju će koristiti tako što će studenti (i drugi korisnici) slati e-mail s upitima o određenoj literaturi, pomoći pri pronalasku literature, te upite o bilo kojoj vrsti informacije potrebne u obrazovnu svrhu. U narednom periodu usluga bi bila dostupna u vidu obrasca.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u subotu 15.10.2017. godine u Muzeju Kaknja.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci