U toku ove sedmice u JU KSC Kakanj će biti odigrano 5 pozorišnih predstava – Poziv za mlade da nas posjete

Podijelite:

Projekat “3 časa u JU” počeo je 09.10.2018. godine koji ove godine spada u program obilježavanja Dječije nedjelje koja obuhvata realizaciju aktivnosti i događaja u periodu od 08.10. do 15.10.2018. godine.

Prva grupa koja nas je posjetila je JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj i mališani iz vrtića “Pčelica”. Mališani su imali priliku da u grupama posjete Kuglanu te da se upoznaju sa kuglanjem uz stručni nadzor profesora sporta. Zatim da pogledaju pozorišnu predstavu koja je nastala kao kruna rada Škole glume, u pitanju je predstava”Dr. Dolittle” u kojoj glumi mlađa grupa polaznika.

Kakanjskim školama smo ponudili da samo biraju sadržaje koje žele vidjeti, a to su pozorišna predstava “Dr. Dolittle”, “Čudni događaji u noći muzeja”, posjeta Muzeju Kaknja i čas u Kuglani.

Svi učenici i mladi mogu nam se pridružiti i ukoliko već nisu mogu pogledati pozorišne predstave u sljedećim terminima:

Srijeda 10.10. – “Dr. Dolittle” 10:00 sati

Četvrtak 11.10. – “Čudni događaji u noći muzeja” 10:00 sati 

Petak 12.10. – “Dr. Dolittle” – 8:45h Dom kulture

“Čudni događaji u noći muzeja” – 10:00h

Potrebno je da nam najavite svoj dolazak pozivom na broj 032/771-920 ili lično da se javite na info-pultu u navedenim terminima.

 

  1. Pozorišna predstava Škole glume, mlađe grupe polaznika pod nazivom “Dr. Dolittle”. Glumci u predstavi na maštovit način i kreativan način publici govore o dogodovštinama u kojima će se naći Doktor Dolittle sa svojim prijateljima u misiji da spasi grupu majmuna u Africi. Predstava je namijenjena učenicima do IV razreda. Osim pozorišne predstave najmlađim učenicima će biti upriličeno i kratko predavanje o osnovama pozorišta. Trajanje 45 minuta (1školski čas).
  2. Pozorišna predstava Škole glume, starije grupe polaznika pod nazivom “Čudni događaji u noći muzeja” govori o čudnim zbivanjima u malom lokalnom muzeju, nakon što je na mjesto postavljen novi direktor, na humorističan način. U strahu da radnici ne ostanu bez zaposlenja smišljaju spletke i manipulacije u kojima se nalaze, tako da predstava sadrži i karakteristike krimi priče. Trajanje je 90 minuta (2 školska časa).
  3. Posjeta Muzeju Kaknja, sa akcentom na novu arheološku postavku “Prošlost Kaknja od prethistorije do kraja srednjeg vijeka”. Osim mogućnosti gledanja eksponata, učenicima će biti upriličeno i predavanje historijskog karaktera od strane osoblja u Muzeju Kaknja. Obilazak sa predavanjem je u trajanju od 45 minuta (jedan školski čas).
  4. Čas u Kuglani KSC podrazumijeva obilazak kompletne Sportske dvorane KSC Kakanj uz predavanje o osnovama kuglanja te praktičan prikaz i mogućnost kuglanja za sve zainteresovane u trajanju od 45 minuta (jedan školski čas).

 

 

Podijelite:

Posljedni članci