UČENICI PROVELI SVOJ PRVI RADNI DAN U JU KULTURNO-SPORTSKI CENTAR KAKANJ

Podijelite:

Volontiraj – kreditiraj je projekat koji je posvećen srednjoškolcima sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

U Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj danas su volontirala dva srednjoškolca koji su radili na pozicijama kustosa u Muzeju Kaknja i u ulozi saradnika za scenske djelatnosti. Volonterima se omogućilo da provedu jedan radni dan u JU Kulturno-sportski centar te su se isti upoznali sa djelokrugom poslova koje te pozicije zahtijevaju.

Elma Turudić, učenica II razreda SMŠ Kakanj kaže da joj je dan u JU Kulturno-sportski centar Kakanj brzo prošao, te izrazila želju da ponovo radi u JU KSC Kakanj.

“Danas sam se uvjerila da nije lahko uposlenicima ovdje, kada se to izvana gleda njihov rad izgleda mnogo jednostavnijim. Međutim kada se radi mora se posvetiti samo tome i uložiti puno više truda. Ponosna sam na sebe što sam se usudila prijaviti i doći raditi. Kolega i ja smo danas proveli svoj prvi radni dan u Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj. Maksimalno sam se posvetila i osjećala kao prava uposlenica ove firme. Zadovoljna sam kako su me ugostili, naučila sam mnogo toga što nisam znala ranije. Sa zadovoljstvom ću ponovo doći, posjetiti, možda čak i volontirati.”, navodi u svojoj izjavi Elma Turudić.

“Danas mi je bio prvi radni dan u životu i radio sam mnogo zanimljivih stvari. Bio sam kustos u Muzeju Kaknja. Proveo sam nekoliko mladih kroz muzej. Najzanimljivije danas mi je bilo kada sam gostu pričao o kraljevskom gradu Bobovcu, gost me zaustavio i ispričao mi čitavu historiju kraljevskog grada Bobovca. Ostao sam zatečen ali mi je bilo zanimljivo. Osjećao sam, kao da sam rođen za ovaj posao” naveo nam je u svojoj izjavi Anel Šabić, učenik III razreda STŠ “Kemal Kapetanović.

Učenici su jedan dan nastave zamijenili jednim danom volonterskog rada u JU KSC Kakanj za dnevnicu koja se uplaćuje u fond za projekte, a koji ide samo za potrebe njihovih projekata.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci