UPOZNAJMO DRUGE MUZEJE – POSJETA ZEMALJSKOM MUZEJU I HISTORIJSKOM MUZEJU

Podijelite:

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke, dana 14.05.2016. godina planira sa učenicima iz osnovne škole “Ahmed Muradbegović” – Donji Kakanj, realizirati jednodnevnu posjetu u Zemaljski muzej i Historijski muzej.

Cilj posjete ovim značajnim kulturno-historijskim institucijama je upoznati se sa sadržajima, djelokrugom, načinom rada, ciljevima, rezultatima, kao i njihovom značaju. Učenici će se upoznati sa prošlošću naših predaka, njihovim načinom života, kulturom, običajima, ručno izrađenim posuđem, nakitom, nošnjom, oruđem i oružjem.

Saradnja škole i muzeja učenicima omogućava novo okruženje za učenje, zanimljive predmete za gledanje i diranje, drugačije pristupe temama od onih u školi, osjetilna iskustva, nove metode i spoznaje. Za uspješan projekat pored angažmana nastavnika i muzejskog pedagoga, potrebna je uključenost u svijet, izazov i sudjelovanje učenika. Učešće u ovom projektu će uzeti učenici iz osnovne škole “Ahmed Muradbegović” – Donji Kakanj.

Nakon posjete Muzejima, učenici će imati priliku obići i neke od znamenitosti Sarajeva.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci