Upoznajte edukativni tim JU KSC Kakanj – Prijave za novi ciklus kurseva do kraja mjeseca januara

Podijelite:

Profesorica Erna Kozlo koja predaje njemački jezik na edukativnim kursevima u JU KSC Kakanj završila je Gimnaziju “Muhsin Rizvić” u Kaknju a nakon završenog Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici stekla je zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti.

Profesorica Kozlo posjeduje Certifikat za ispitivača na Goethe institutima i kooperativnim partnerima za ispitivanje – Centar za ispitivanje Goethe-Institut BiH za Goethe-certifikat A1, stalni je sudski tumač za njemački jezik.

Već duži niz godina prof. Kozlo sarađuje sa JU KSC Kakanj i uspješno vodi kurs njemačkog jezika.


Profesorica Mirsada Tulić je diplomirani profesor engleskog jezika, diplomirala je na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru. Radila je u OŠ „15. april“ Doboj kao nastavnica engleskog jezika.

Od 2016. godine profesorica Tulić je dio edukativnog tima JU KSC Kakanj  i pokazala je odlične rezultate u radu sa polaznicima kurseva engleskog jezika.

Svoju kreativnost i uspjeh u radu sa djecom imala je priliku pokazati ovo ljeto realizirajući  uspješno časove i radionice „Ljetne škole 2017.“


U okviru edukativnih kurseva JU KSC Kakanj časove njemačkog jezika će držati profesorica Edina Seferović koja je završila Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici i ima zvanje profesorice njemačkog jezika i književnosti. Edina je stalni sudski tumač za njemački jezik a već nekoliko mjeseci radi i kao predavač kursa njemačkog jezika koji je u organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Edina radi kao nastavnica njemačkog jezika u školi „M.M. Dizdar“ Dobrinja, nastavnica je njemačkog jezika i u školama „Alija Nametak“ Visoko i u školi „M.M. Bašeskija“ u Donjem Moštru.

Edina je prevela knjigu Udruženja njemačkih književnika „Wo Kultur ist, da ist auch Zukunft“ na bosanski jezik. Od 2016. godine imenovana je za stalnog sudskog tumača za njemački jezik.

Profesorica Sefereović je u JU KSC Kakanj u saradnji sa timom realizovala i časove „Ljetne škole“ i pokazala odlične rezultate.


Profesor Alen Zec je studij germanistike završio 2010. godine i stekao zvanje prof. njemačkog jezika. Trenutno je na studiju II ciklusa. U njemačkoj je završio osnovnu školu i od tada se rodila ljubav prema njemačkom jeziku.

Od 2011. godine Alen počinje raditi u JU za kulturu i obrazovanje kao predavač na kursu njemačkog jezika. Profesor Zec je do sada ispratio negdje oko 250 polaznika kursa koje je naučio njemački jezik  i na osnovu stečenog znanja polaznici su uspjeli položiti Goetheov test i na taj način otvoriti svoj put Njemačkoj.

“Gib niemals auf-nemoj nikad odustati“ to je moj životni moto, samo onaj koji ne odsutaje i može očekivati ispunjenje svojih želja, a da je tako pokazuje  moje zalaganje za jezik koje je duboko ukorjenjeno u mojim ambicijama. Nastavljam i dalje da radim u JU KSC Kakanj sa kojima imam odličnu saradnju i nadam se da ćemo i zajedno pomoći drugima da nauče i zavole njemački jezik, za kraj mogu samo još reći #deutschhistsuper, što stvarno jeste, ako ne vjerujete dođite na kurs njemačkog  i uvjerite se“, navodi prof. Alen Zec.


Mira Šišić je dugogodišnji predavač na kursu krojenja i šivenja! Gospođa Mira Šišić u ime firme Bagat još davne osamdesete godine počinje raditi za JU za kulturu i obrazovanje u Kaknju. Mnoge djevojke i žene naučila je tehnikama krojenja i šivenja. U frmi “Bagat” radila je 16 godina, zatim je svoju kreativnost, dizajn i modele izlagala u svom butiku u Sarajevu.

I danas potpisuje ugovor sa JU KSC Kakanj  i vodi tim polaznica voljnih da uče krojenje i šivenje.

Mira ima i dugogodišnje iskustvo u realizaciji kurseva, kao predavač na kursevima radi već 15 godina, a časove održava u Kaknju i Sarajevu.

Kurs krojenja i šivenja i ove godine privukao je veliki broj polaznica koje s nestrpljenjem iščekuju svaki naredni čas kako bi što više obogatile svoje znanje. Ovaj kurs važi za jedan od najkorisnijih budući da nakon kursa polaznice mogu raditi ovaj posao kao hobi i dodatno zarađivati, a postoje polaznice koje su zahvaljujući kursu pronašle i stalno zaposlenje.


Pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave na kurs njemačkog jezika (A1, A2, B1 i B2), kurs engleskog i njemačkog za djecu od 6 do 13 godina, kurs engleskog (A1, A2, B1 i B2) i kurs turskog jezika (A1, A2, B1 i B2).

Prijave na broj telefona 032-771-920!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci