Uskoro početak izgradnje nove sportske dvorane – Potpisan ugovor

Podijelite:

U uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je potpisan ugovor o izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju koja će se graditi uz postojeću dvoranu.

Radi se o ugovoru ukupne vrijednosti od 397.800 KM kojim je definirana realizacija prve faze izgradnje. Izgradnju nove sportske dvorane u Kaknju finansirat će Općina Kakanj i Vlada ZDK.

Izvođač radova koji je izabran kroz zakonom definiranu proceduru javne nabavke je firma “Inžinjering 1” Jelah. Rok za izvođenje radova u okviru prve faze je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Potpisivanju ugovora u uredu načelnika prisustvovali su i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović, ministar za pravosuđe i upravu ZDK Mirnes Bašić, direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Aldin Šljivo i direktor Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj Amir Lopo.

Razumijevajući potrebe kakanjskog sporta, Općina Kakanj je sačinila plan izgradnje nove sportske dvorane što će u suštini biti proširenje postojeće sportske dvorane Kakanj kojom upravlja Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj.

Novi prošireni kapaciteti će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Nove dvoranske kapacitete koristit će i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja.

Fascinirajući rezultati kakanjskog sporta koji se ogledaju u premijerligaškom statusu nekoliko klubova (5), ambicije drugih klubova koji se svesrdno bore za nastup u najvećim takmičarskim rangovima, pripreme i nastupi reprezentativnih selekcija u Kaknju, omasovljenje svih sportskih disciplina, inovativni sportski projekti poput Lige mjesnih zajednica i Biznis lige, kontinuirana sportska takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola, snažan interes građana Kaknja za rekreativnim sportskim sadržajima, samo su neki od brojnih razloga zbog kojih je postojeća Sportska dvorana Kakanj prebukirana i kontinuirano terminski popunjena što znači da kakanjski dvoranski i drugi sport naprosto vapi za novim dvoranskim kapacitetima.

 

JU KSC KAKANJ/Općina Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci