Večeras kultna predstava “Gospođa ministarka” u Velikoj sali Doma kulture

Podijelite:

02Sa ponosom možemo najaviti da će se  predstava “Gospođa ministarka” odigrati večeras u 19:00 sati u Velikoj Sali Doma kulture.

Ova čuvena Nušićeva komedija smjelo govori o uticaju politike na društvo, stalnoj smjeni vlasti i pojedincima koji zloupotrebljavaju politički položaj za isključivo lične interese. U ovoj inscenaciji predstave, rediteljka je željela Živku prikazati kao socijalno inteligentnu i snalažljivu ženu, koja stoji u sjeni svoga muža ministra, ali zapravo ona vuče sve konce.

U predstavi igra skoro cijeli glumački ansambl pozorišta, kao i nekoliko stalnih saradnika. Scenografija i kostimografija povjerena je dugogodišnjoj saradnici BNP-a Sabini Trnki, dramaturg predstave je Hasan Džafić, saradnica na scenskom pokretu je Sanja Burić, saradnik na govoru je Radovan Knežević, dok je izbor muzike radila rediteljica predstave Slađana Kilibarda.

Očekujemo vas  večeras u Velikoj sali Doma kulture kada će se odigrati ova maestralna predstava sa početkom od 19:00 sati. Cijena ulaznice za predstavu “Gospođa ministarka” je 7 KM.

06

Podijelite:

Posljedni članci