Večeras ne propustite predstavu “Džepovi puni kamenja”

Podijelite:

pred1

Večeras u 19:00 sati u velikoj sali Doma kulture na programu je spektakularna predstava “Džepovi puni kamenja” u kojoj igraju glumci Mirza Mušija i Mirza Bajramović koji su ujedno i autori pomenute predstave. Predstava će se održati u sklopu manifestacije “Noći teatra”.

Radnja predstave “Džepovi puni kamenja” je smještena u malo irsko mjesto, gdje ljudi žive teško i isključivo od fizičkog rada. Sve se mijenja onog trenutka kada stiže holivudska filmska ekipa sa velikim zvijezdama (Angelina Jolie i Brad Pitt), koja traži statiste za veliki film. Autori predstave ističu kako su se za ovaj tekst odlučili nakon godinu dana traganja i to prvenstveno zbog glumačkog izazova, budući da svih četrnaest uloga u predstavi igraju samo dva glumca. Pored toga, nakon prvog čitanja, prepoznali su nekoliko dimenzija ovog teksta koje su itekako bliske našem vremenu i društvu.

Napominjemo da smo nagradili nekoliko čitatelja gratis ulaznicama metodom slučajnog izbora. Dobitnici ulaznica su Samra Čajo, Zerina Spahić, Daria Rodić, Azra Alagić, Aida Ormanović, Aldin Doksanović, Ena Husić, Amra Husika, Emina Čizmić i Irma Smajić. Čestitamo još jednom!

Podijelite:

Posljedni članci