Večeras u Domu kulture premijerno prikazana predstava “Ludilo udvoje”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Večeras je u velikoj sali Doma kulture u Kaknju  premijerno prikazana pozorišna predstava „Ludilo udvoje“. Publika je imala priliku uživati u teatarskoj magiji koju su nam priredili glumci. Drama apsurda Eugena Ionesca je odlično primljena od kakanjske publike,  koja je prepoznala aktuelnost ovog teksta i aplauzom nagradila glumačku igru, rediteljski koncept, kao i bogatiji produkcijski  angažman, koji smo prepoznali u zanimljivoj scenografiji, neobičnim i bogatim zvučnim i svjetlosnim efektima.

Nakon premijere razgovarali smo sa rediteljem predstave Mirzom Mušijom koji je bio vidno raspoložen : „ Nakon tri mjeseca kompleksnog procesa pripreme pozorišne predstave „Ludilo udvoje“ večeras smo publici pokazali do koje faze je taj proces došao.

Premijere su uvijek za nas radost i strepnja, radost zbog toga što nam dolazi publika, a strepnja zbog neizvjesnosti kako će publika prihvatiti našu predstavu. Željeli smo prenijeti na njih neke od poruka koje smo apostrofirali  u tekstu i ponosan sam što je to naša publika prepoznala. Zadovoljan sam kako je sve prošlo  i zahvalan sam svima koji su pomogli da ova 41. po redu predstava Dramskog studija  ugleda svjetla pozorinice. Želja mi je da ovu predstavu pogleda što više ljudi i da se dugo održi  na repertoaru.“

Zahvaljujemo se publici na ukazanom povjerenju i medijima koji su izdvojili vrijeme i propratili premijerno izvođenje pozorišne predstave “Ludilo udvoje”.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci

Dodijeljena uvjerenja za ukupno 87 polaznika kurseva

Saznajte više

Danas dodjela uvjerenja za sedam grupa polaznika edukativnih kurseva u JU KSC Kakanj

Saznajte više

U nedjelju premijera pozorišne predstave “Životinjska farma” – Dom kulture Kakanj

Saznajte više