Velika zainteresovanost za ŠKOLU SKIJANJA u Ski centru Ponijeri

Podijelite:

Škola skijanja u Ski centru krenula je sa radom od početka sezone skijanja. Pripremljena je posebna mala staza za sve polaznike koji stiču svoje prvo iskustvo na skijama. Školi skijanja u Ski centru pridružio veliki broj polaznika kod kojih se već osjeti veliki napredak u skijanju.

Naš profesionalni tim sastavljen je od iskusnih instruktora skijanja koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom i aktivno učestvuju u njihovom učenju, odgoju i obrazovanju. Instruktor skijanja Eldar Turudija završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja te na najbolji način pokušava naučiti polaznike tehnikama skijanja.

“Odlučio sam prenijeti znanje na najlakši mogući način tako da naši polaznici da za što kraće vrijeme savladaju osnovne tehnike skijanja i da budu spremni za veliku stazu te za korištenje ski lifta.U školi skijanja počinjemo sa radom tačno u 10,00 sati na maloj stazi koja je prilagođena polaznicima. Nakon što utvrdim brojno stanje polaznika, svakom polazniku dajem marker naše škole i počinjemo sa zagrijavanjem u mjesto naravno na skijama, što je jako bitno da naglasim jer su vježbe prilagođene onim čime će se djeca baviti i učiti. Zatim objašnjavam cjelokupnu opremu skijaša i kako se ista koristi. U školi skijanja imamo i odrasle a vježbe su prilagođene svakom polazniku i njegovim motoričkim sposobnostima. Učenje se sastoji od toga da ih prvo naviknem na opremu i da imaju tzv. produženu nogu to jeste skije i da mogu biti u mogućnosti kretati se sa što manje padova.

Kada izvršimo prve korake, kada djeca nauče kako da obuku svoju opremu polazimo sa treninzima u zavisnosti koliko su djeca spremna budući da su zimski uslovi malo teški za djecu te se djeca brzo umore. Dakle radimo po principu da djeca odrade nekoliko vježbica a zatim uslijedi odmor kako bi djeca skupila snage za narednu vježbu”, u izjavi za medije rekao je instruktor skijanja Eldar Turudija.

eldar turudija

Svaka vožnja koristi se za poboljšanje stila, samopouzdanja i znanja. Lekcije su namijenjene za skijaše svih nivoa i godina. Ukoliko želite da budete dio Škole skijanja dovoljno je da pozovete na broj telefona 032/771-920 a prijaviti se možete direktno u Ski centru Ponijeri.

U školi imamo još jednog instruktora skijanja a u pitanju je prof. Haris Ljubović koji je također završio Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, profesor je sa dugogodišnjim iskustvom predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj.

CIJENE?

Broj osoba Cijena za 1 sat skijanja (KM) Cijena za 3 sata skijanja (KM) Cijena za petodnevnu školu (bez prevoza) Cijena za petodnevnu školu (sa prevozom)
1 10 KM 25 KM 150 KM 200 KM
2 17 KM 45 KM 250 KM 350 KM
3 25 KM 60 KM 400 KM 550 KM
4 30 KM 75 KM 550 KM 700 KM
5 35 KM 90 KM 700 KM 950 KM
6 40 KM 100 KM 800 KM 1100 KM

Iznajmljivanje  ski-opreme možete izvršiti direktno u SKI centru Ponijeri.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci