Za pamćenje: Amar Jašarspahić Gile održao fantastičan koncert u Kaknju

Podijelite:

Za pamćenje: Amar Jašarspahić Gile održao fantastičan koncert u Kaknju

Nakon mnogobrojnih programskih sadržaja koji su održani drugog dana Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2018.” uslijedio je koncert našeg popularnog Kakanjca Amara Gileta. Amar Jašarspahić Gile u svom rodnom gradu pred nekoliko hiljada posjetilaca napravio je pravi spektakl.
Ulice Kaknja bile su prepune naših sugrađana ali i gostiju iz drugih gradova koji su uživali u zaista spektakularnom nastupu našeg Kakanjca na kojeg smo večeras bili posebno ponosni.
Kada je došao red na svirku, te kada se pojavio Gile nastao je pravi delirijum. Iz pjesme u pjesmu atmosfera je bila užarenija, a svi u glas otpjevali su njegove hitove ali i hitove kolega.
Giletovi gosti su bili također dobro poznati i uspješni Kakanjci Sanel Smolo i Haris Kulović.
Bio je ovo pravi muzički spektakl o kojem će se vjerujemo dugo pričati, čemu svjedoče i naredne fotografije.
Prije početka koncerta prisutni su obaviješteni da se i večeras na platou ispred TC Bingo i pošte nalaze volonteri NGG “Bajramska radost” koji skupljaju novac za našeg vrijednog sugrađanina Anesa Begića koji se bori protiv leukemije.
Šesti dan Kulturno-sportske manifestacije sa ovakvim završetkom zaista je bio i više nego uspješan a Kakanjci se slobodno mogu ponositi Kulturno-sportskom manifestacijom “Kakanjski dani 2018.” i s nestrpljenjem iščekivati svaku narednu.
Sutra vas očekuje još mnogo sadržaja. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane sugrađane da posjete i sutra izložbu “Blago zemlje” koja se održava od 10:00 sati. Sat poslije slijedi druga izložba i to pod nazivom “Popis stećaka – I dio” , peformans polaznika Škole glume. Ljubitelji šaha će od 18:00 moći uživati velikoj borbi prijavljenih “mislioca” koji će svoje snage ovoj igri odmjeriti u Parku prijateljstva. Već od 19:00 sati vas očekuje dugonajavljivana noćna utrka “Kakanj za 5”.
Zadnji događaj koji će obilježiti sedmi dan manifestacije Kakanjski dani 2018 jeste nastavak Play station turnira koji je počeo danas.

Podijelite:

Posljedni članci