Zavirili smo na probu koncerta domaće filmske muzike “Bilo jednom na Balkanu” – Slika i zvuk za pamćenje

Podijelite:

24. novembra u velikoj sali Doma kulture sprema se veliki koncert, spektakl, slika i zvuk za pamćenje. Riječ je o projektu o kome već svi pričaju, projekat koji nosi naziv “Bilo jednom na Balkanu”, na kome vrijedni tim JU KSC Kakanj vrijedno radi već dva mjeseca.

Bili smo na licu mjesta i svi se slažu da su i probe zaista slika za pamćenje a tek zvuk. Više od 100 izvođača će, vjerujemo oduševiti publiku svirajući kultnu muziku iz filmova “Otpisani”, “Underground”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Ničija zemlja”, “Remake”, “Kod amdiže Idriza”, “Ivkova slava”, “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, “Zona Zamfirova”, “Kuduz”  te TV serijala serijala “Vratiće se rode”, “Bolji život”, “Vruć vetar”, “Salaš u malom ritu”, “Petrijin vijenac”, “Gruntovčani” i “Sivi dom”. Riječ je o projektu koji se bavi muzikom, glumom, riječju, slikom, umjetnošću odnosno svim djelatnostima koje spadaju u domen rada JU KSC Kakanj.

U protekla dva dana su urađene probe sa bendom iz Zenice, horom “Bostan”, Damirom & Reksijem iz “Auto – Stopa”, sa poznatim harmonikašem Pogorelićem, probe sa gradskim horom KUD “Fadil Dogdibegović”, tamburašima iz Kraljeve Sutjeske na čelu sa Tomom Maltarom i mnogim drugima.

U realizaciju projekta, pored JU KSC, uključeno je još nekoliko različitih organizacija; UG “AlternativE” Kulturno-umjetničko društvo “Dikan”, muzički bendovi, Gradski hor, Hor “Bostan”, Rudarska limena glazba, Tamburaški orkestar i drugi.

Poslušajte!

U fotogaleriji poledajte dio atmosfere sa probe “Bilo jednom na Balkanu”!

 

Ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta je RSG radio!

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci