Završena grupna faza takmičenja u grupama C i D – Poznati svi učesnici druge faze takmičenja

Podijelite:

Sinoć je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj nastavljen Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2018”. Treći dan turnira obilježen je dobrom igrom, odličnom podrškom sa tribina uz sjajan nastup članica KRG “Pirueta” koje su dodatno uljepšale turnir.

MNK Zenica – Bazen Benat 5:2

Turnir je otvoren utakmicom između ekipa MNK Calp Zenica i Bazen Benat Kakanj. Pobijedu su odnijeli Zeničani pobijedivši ekipu Bazen Benat sa rezultatom 5:2. Golove su dali Sulejman Salkić (3)i Haris Čajlaković (2)iz ekipe MNK Zenica, dok je za ekipu Bazen Benat golove postigao Zuhdija Čosić (2). Ovaj susret bio je izuzetno korektan uz dva timska prekršaja za ekipu Bazen Benat iz Kaknja. Ekipa iz Zenica nije imala niti jedan timski prekršaj.

Liten d.o.o. Sarajevo – Zamm MC Sarajevo 2(5) – 2(4)

Na drugoj utakmici Novogodišnjeg turnira “Kakanj 2018” snage su odmjerile ekipe iz Sarajeva. Utakmica je nakon penala završila sa rezultatom 2(5)-2(4) za ekipu Liten d.o.o. Sarajevo. Golove su postigli Muris Krka (1), Vedad Salcin (1) iz ekipe Liten, dok su za ekipu Zamm pobjedničke udarce dao Edin Mujezinović (2). Korektnija je bila ekipa Liten sa samo jednim timskim prekršajem dok je ekipa Zamm “zaradila” čak pet timskih prekršaja. Žuti karton dobio je Ahmed Sokolar iz ekipe Zamm MC.

Medica Kakanj – MNK Crni labud Ilijaš 2:1

U trećem susretu sastale su se ekipe Medica Kakanj i MNK Crni labud Ilijaš. Bolja je bila ekipa Medica Kakanj. Rezultat utakmice je 2:1 za ekipu Medica Kakanj. Golove su dali Mirza Kovač i Adnan Hrelja za ekipu Medika, dok je Emrah Kahriman postigao gol za ekipu Crni labud Ilijaš. Fer i korektnija ekipa je bila Medica Kakanj dok je ekipa Crni labud imala osam timskih prekršaja. Žuti kartoni dodijeljeni su Ajdinu Hodžiću i Almiru Aliću koji su igrali za ekipu MNK Crni labud Ilijaš.

MNK Sajmir Vogošća – Tihovići   –   Milovići d.o.o. Kakanj 1:0

U petoj utakmici snage su odmjerile ekipe MNK Sajmir Vogošća-Tihovići i Milovići d.o.o. Kakanj. Bolja je bila ekipa MNK Sajmir Vogošća-Tihovići. Pobjednički gol postigao je Bajro Spahić. Obje ekipe imale su po pet timskih prekršaja. Žuti karton dobio je Husein Musić iz ekipe Milovići Kakanj.

Medica Kakanj – Bazen Benat Kakanj 1(5) – 1(4)

Utakmica je završila sa rezultatom 1(5)-1(4) za ekipu Medica Kakanj. Golove su postigli Adis Goralija (1),  za ekipu Medica Kakanj, za ekipu Bazen Benat gol je postigao Damir Crnović (1). Utakmica je prošla uz fer i korektnu igru. Obje ekipe imale su po jedan timski prekršaj.

MNK Sajmir Vogošća – Zamm MC Sarajevo 0:1

U ovoj utakmici snage su odmjerile ekipe iz Vogošće i Sarajeva. Bolja je bila ekipa Zamm MC Sarajevo. Pobjednički gol dao je Ibro Hršumović. Korektnija je bila ekipa MNK Sajmir Vogošća uz jedan timski prekršaj, dok je ekipa Zamm MC Sarajevo imala šest timskih prekršaja.

MNK Calp Zenica – MNK Crni Labud Ilijaš 7:0

Ekipa MNK Calp Zenica sinoć je imala razloga za slavlje. Utakmica je završila sa rezultatom od 7:0 za Zeničane. Golove su dali Sulejman Salkić (4), Enes Čolić (2) i Aldin Džidić (1). Timskih prekršaja bilo je ukupno 3 za ekipu MNK Calp Zenica dok je ekipa MNK Crni labud Ilijaš imala ukupno dva timska prekršaja.

Liten d.o.o Sarajevo – Milovići d.o.o. Kakanj 4:1

U ovom susretu bolja je bila ekipa iz Sarajeva. Utakmica je završila sa rezultatom od 4:1 za Liten d.o.o. Sarajevo. Golove su postigli Vedad Salčin (2), Edin Brkić (1), i Muris Krka (1), a za ekipu iz Kaknja gol je postigao Elmin Škulj. Dva timska prekršaja dobila je ekipa iz Kaknja, a ekipa iz Sarajeva jedan timski prekršaj.

U četvrfinale direktno su se plasirale ekipe: iz grupe A Elektrofreon Kakanj, iz grupe B MGM Farm Kakanj, iz grupe C Medika Kakanj i iz grupe D Zamm MC Sarajevo.

U osminu finala kao drugoplasirani mjesto su izborile: iz grupe A MNK Semirće Visoko, iz grupe B Elha nekretnineVisoko, iz grupe C MNK Calp Zenica, iz grupe D MNK Sajmir Vogošća-Tihovići.

U osminu finala kao trećeplasirani mjesto su izborile ekipe: iz grupe A NK Stupčanica Olovo, iz grupe B MSD Aktiva Kakanj, iz grupe C Bazen Benat i iz grupe D Liten Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci