Zumba ponovo u našem gradu od 09. marta

Podijelite:

Nakon hladne zime, došlo je vrijeme za buđenje i uplovljavanje u plesne korake! Zumba se vraća, vrijeme je da probate nešto novo, poručuju treneri fitnes programa.

Za one koji ne znaju, zumba je vrsta plesnog fitnessa koja se bazira na salsi i drugim latinoameričkim plesovima povezanim u lako pamtljive koreografije zbog kojih nećete osjetiti da vježbate i dovodite tijelo u zavidnu formu. Iako se bazira na latino plesovima, koriste se svi internacionalni plesovi kako bi kroz aerobne vježbe i osnovne plesne korake postigli što bolje rezultate.

Trening Zumba odvija se uz brzu latino muziku koja vam podiže raspoloženje te se zbog nje osjećate slobodno i sretno. Čak i ako ste došli ne baš najbolje raspoloženi, poslije treninga otići ćete sa osmijehom na licu koji će trajati još satima nakon treninga.

Ono što je jako bitno jeste da je Zumba za sve! Ne postoji ‘idealan tjelesni tip’ za bavljenje Zumbom– vaša kilaža, plesno znanje, visina, godine ili kondicija nisu važni. Lako je pratiti. Plesni pokreti koji se koriste u Zumba Fitnessu su prilično jednostavni. Ponavlja se mnogo sličnih pokreta tako da se jednostavno može naučiti. Čak i na vašem prvom treningu nećete se osjećati izgubljeno.

U kombinaciji sa vježbama snage djeluje na sve mišićne skupine. Aktiviraju se velike mišićne skupine. Noge, stražnjica, trbušna muskulatura, leđa te se samim time troši više kalorija ali se uz velike mišićne skupine aktiviraju i male – ruke i ramena te je učinak još bolji kad je riječ o potrošnji kalorija na jednom satu Zumbe, a i veći je utjecaj na oblikovanje i jačanje cjelokupne muskulature.

Zumba je i kardiovaskularna vježba. Zbog svih navedenih razloga vrlo brzo ćete početi vidjeti rezultate dok ćete istovremeno profitirati od dugoročnih rezultata koje pruža kardiovaskularno vježbanje. Ovaj oblik vježbanja pomaže osobama koje su imale poteškoća zadržati određeni plan prehrane ili vježbanja da bolje spavaju, imaju više energije, povećanu izdržljivost, snize povišeni krvni pritisak, povećaju gustoću kostiju – što su sve dobrobiti kardio programa. Sa Zumba Fitnessom je gotovo nemoguće ne doći u formu!

Svi koji žele da budu dio ovog svjetski poznatog Fitness programa, to mogu učiniti već od 09.03.2017. godine  u sali JU Kulturno-sportski centar Kakanj u 19:30 sati. Treninzi će biti realizovani dva puta sedmično. Dođite sa udobnom odjećom, dobrim raspoloženjem i plešite uz vaše trenere Dinu Hasanbegovića i Ermu Dautović.

Za više informacija posjetite našu Facebook stranicu, Zumba Visoko ili pogledajte naš video naveli su organizatori.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci