Zvali su ga, zovu i zvat će još dugo “Grad odbojke”: Kao nekad, krema bh odbojke dolazi u naš grad na svečanu sportsku smotru, Kakanj domaćin finalnog turnira Kupa BiH u muškoj konkurenciji

Podijelite:

Najavljujemo još jedan veliki sportski događaj u Kaknju. Kakanj nosi epitet “Grad odbojke” i kao nositelj takvog epiteta počašćen je povjerenjem ukazanim od strane Odbojkaškog saveza BiH da 9. i 10.marta 2018.godine bude domaćin finalnog turnira Kupa BiH u muškoj konkurenciji.

Kandidaturu za domaćinstvo Odbojkaškom savezu BiH su uputili zajedno Odbojkaški klub “Kakanj 78” i Općina Kakanj.

Učesnici turnira su:

– OK „Mladost“ Brčko
– OK „Kakanj 78“ Kakanj
– OK „Bosna“ Kalesija
– OK „Borac“ Banja Luka.

O aktivnostima koje će uslijediti kako bi se organizacija ovog velikog sportskog dođaja dovela do savršenstva danas su u uredu načelnika razgovarali načelnik Nermin Mandra i Aldin Šljivo i Emir Alajbegović, kakanjski sportski radnici koji predano rade na razvoju, unapređenju i promociji kakanjske odbojke.

Vezani tekst:

Kakanjski odbojkaši osvajali Kup Republike Bosne i Hercegovine i učestvovali na Kupu pobjednika kupova Evrope

Kakanjski odbojkaši osvajali Kup Republike Bosne i Hercegovine i učestvovali na Kupu pobjednika kupova Evrope

U periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. odbojkaški zaljubljenici iz Kaknja nisu dozvolili da bogata sportska tradicija bude prekinuta ratnim razaranjima. Ljubav, entuzijazam i još malo toga odveli su Odbojkaški klub Kakanj u tim teškim ratnim vremenima čak i na evropske odbojkaške terene. Prvi Odbojkaški kup Republike Bosne i Hercegovine osvojen je 1994.godine na finalnom turniru u Kaknju. Iste godine kakanjski odbojkaši učestvuju u Kupu pobjednika kupova Evrope u kojem su za protivnika imali predstavnika Finske “Iskuvolej” iz Temperea.

Drugi Kup BiH osvojen je sljedeće, također ratne, 1995.godine u Tuzli. I u sezoni 1995/1996.godina  Kakanjci opet osvajaju Kup BiH (na finalnom turniru u Kaknju) i tada im se u trajno vlasništvo dodjeljuje pehar. Na svim finalnim turnirima Kupa Republike Bosne i Hercegovine kakanjski odbojkaši su redovno proglašavani i igračima turnira. Posebno treba akcentirati fer i korektnu kakanjsku publiku o kojoj su se svi gosti pohvalno izražavali.  Za ponašanje navijača i ekipe gosti su govorili “Do kada vi mislite ovako kulturno osvajati titule”.

U ratnim godinama kakanjski odbojkaši postaju dva puta i vicešampioni Republike Bosne i Hercegovine.

Nemjerljiv doprinos uspjehu kakanjske odbojke kroz dugi niz godina dao je istaknuti kakanjski sportski radnik Mirsad Bjelopoljak.

P1100260 – kopija

Ekipa koja je 1994.godine učestvovala u Kupu pobjednika kupova Evrope u kojem su za protivnika imali predstavnika Finske “Iskuvolej” iz Temperea,

stoje: Jasminko Hasagić, Dino Jusić, Nedžmin Kozlo, Salih Fazlić i Nermin Begić,

čuče: Semin Hubić, Sadat Ganibegović, Almir Mukladžija i Almir Begić. Još je igrao i Dejan Subotić.

*******

P1100261 – kopija

Osvajači Kupa BiH 1995.godine,

stoje: Elvedin Alajbegović (sekretar Kluba), Hilmo Bjelopoljak (predsjednik Kluba), Sadat Ganibegović, Nermin Begić, Mirsad Bjelopoljak (trener), Almir Begić, Dino Jusić, Taib Ćosić (član uprave Kluba),

čuče: Semin Hubić, Salih Fazlić, Jasminko Hasagić, Almir Mukladžija, Irfan Avdić (pomoćni trener) i Almir Aganović.

*******

P1100262 – kopija

Osvajači Odbojkaškog kupa R BiH za sezonu 1995/1996,

stoje: Hilmo Bjelopoljak (predsjednik Kluba), Nermin Begić, Mirsad Bjelopoljak (šef stručnog štaba), Matko Čabrić, Damir Bjelopoljak, Dino Jusić, Salih Fazlić, Sadat Ganibegović, Elvedin Alajbegović (sekretar Kluba).

Čuče: Almir Mukladžija, Jasminko Hasagić, Almir Begić, Ermin Lepić i Semin Hubić.

Podijelite:

Posljedni članci