ZVANIČNO: “Kakanjski dani 2017” će početi 31. jula 2017.

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je i ove godine dobila povjerenje od Općine Kakanj za organizaciju Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”.

Kako bismo dobili nove i atraktivne prijedloge zamolili smo građane da nam pišu na Facebook stranici JU Kulturno-sportski centar Kakanj i na službenoj stranici Općine Kakanj tražeći sadržaje koji su atraktivni i dosad nisu bili zastupljeni tokom manifestacije. Zahvaljujemo se svima koji su izdvojili vrijeme i pisali komentare i poruke na pomenute adrese. Zahvaljujući vašoj pomoći dobili smo nekoliko kontruktivnih prijedloga koje ćemo razmotriti na narednom sastanku organizacionog odbora Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”.

Budući da vlada veliko interesovanje za ovogodišnje Kakanjske dane predsjednik organizacionog odbora KD Aldin Šljivo ustupio je ekskluzivne informacije za lokalnu televiziju NTV IC Kakanj.

“Plan je da Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2017” krene sa realizacijom od 31.07.2017. godine. Koncept organizacije će biti zadržan kao i prošle godine, gdje će se koristiti tri glavne lokacije, i to velika bina koja će biti postavljena ispred TR “Obala”, a ista će se koristiti za koncertne aktivnosti dok će plato ispred i iza bine biti korišten za mnogobrojne sportske i dječije sadržaje. Za sportske aktivnosti koristit će se i Park prijateljstva gdje će biti realizirano više sportskih susreta. I treća lokacija će biti alternativna scena a to je Park Doma kulture koji će služiti za organizaciju brojnih pozorišnih predstava, za književne večeri, izložbe, radionice, tribine, kino na otvorenom itd.

Trudit ćemo se da uključimo što više organizacija i pojedinaca koji će na pravi način dati svoj doprinos oko organizacije ovogodišnjih Kakanjskih dana. U narednih deset dana ćemo imati kompletiran sadržaj, pa ovom prilikom još jednom pozivamo sve građane i organizacije da nam ponude konkretne prijedloge  sa razrađenim planom realizacije ali i da se uključe oko same organizacije i sprovedbe sadržaja”, navodi u svojoj izjavi na NTV IC Kakanj Aldin Šljivo – predsjednik organizacionog odbora KD.

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci