Danas u Sportskoj dvorani KSC Kakanj upriličen JUDO turnir “Kakanj Open 2018”

Podijelite:

Kakanj je po ko zna koji put centar velikih sportskih događaja, tako i ovaj put, 8. decembra održan je jedanaesti po redu judo turnir koji nosi naziv “Kakanj Open 2018”.

O važnosti ovog turnira  koji se organizuje na kraju svake godine od postojanja, govori i podatak da je isti uvršten u oficijelni kalendar Judo saveza Bosne i Hercegovine te kao takav je postao prepoznatljiv u cijeloj državi.

Osim uvrštavanja u kalendar njegova važnost ogleda se o učesću preko dvadeset klubova iz Bosne i Hercegovine, a pored njih tu su bili i klubova van naše države.

Cilj organizacije ovog turnira je promocija sporta, zdravlja, sportskog druženja i omasovljena sporta kako u našem gradu tako i široj regiji.

Judo klub „Kakanj“ je na ovom turniru bio zastupljen sa petnaest takmičara.

Judo turnir za djecu i kadete “Kakanj Open 2018” danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj svečano otvorio v.d. načelnika Aldin Šljivo. “Zadovoljstvo mi je podijeliti radost koju u Kakanj donosi ovo međunarodno takmičenje. Za nas je ovo svojevrsni praznik jer okuplja mladost koja daleko od poroka i loših stvari odmjerava snagu u sportskom talentu i umijeću. Ovdje ste svi dobrodošli jer je ovo otvoreni, sportski grad, koji cijeni vrijedan rad, trening i borbu na sportskim terenima.
Judo klubu Kakanj zahvaljujem na istrajnosti i upornosti, te čestitam na činjenici da je ovo jedanaesta godina u kontinuitetu kako se održava ovo takmičenje u našem gradu.
Sa željom da danas na ovom turniru pobijedi prijateljstvo, druženje i međusobno uvažavanje otvorio sam ovaj turnir. Nadam se da će ovaj turnir i ovo sportsko druženje ostati u lijepom sjećanju i tradicionalno nastaviti sa lijepim okupljanjima”, naveo je u svom govoru Aldin Šljivo, v.d. načelnika Općine Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci