Najsretniji čovjek na svijetu // – Projekcije u Kaknju

Podijelite:

18.03.2023. godine – Kino Doma kulture Kakanj

Projekcije od 18:00 i 20:00 sati

Ulaz: 5 KM

Prodaja ulaznica u zgradi Uprave KSC Kakanj svakog radnog dana od 07:30 do 15:30 sati. Na dan projekcije prodaja ulaznica se vrši na biletarnici Doma kulture.

“Najsretniji čovjek na svijetu” prati 40-godišnju Sarajku Asju koja jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom. Prema riječima rediteljice, ovo je priča o nemogućim vezama, o ljubavi i apsurdu.

U filmu glume: Jelena Kordić Kuret (Asja), Adnan Omerović (Zoran), Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović, Kemal Rizvanović.

Elma Tataragić i Teona Strugar Mitevska i na ovom filmu nastavljaju dugogodišnju saradnju, nakon filmova “Kada dan nije imao ime” i “Bog postoji, zove se Petrunija”. Na susretu s medijima Mitevska i Tataragić su najavile nastavak saradnje.

Film za okosnicu ima istiniti događaj koji se lično jednim djelom tiče same Elme Tataragić, koja je kazala da je to priča o ženi koja sreće svog neprijatelja, razgovara s njim. Ta njena priča je drugačija nego priča samog filma.

“To je priča koja se meni desila prije 25 godina i dugo mi je trebalo da nađem pravi okvir da je ispričam. Nama nije bila namjera da pravimo ratni film namjera nam je bila da pravimo antiratni film”, istakla je Tatargić.

Ona je kazala da ovaj film govori i o samoći, o ljudskoj potrebi da ne budemo sami, da se dodirnemo s drugom osobom na nekom intimnom i nekom duševnom, duhovnom nivou. Također govori i šta prošlost predstavlja, kako prošlost može biti i prepreka, a isto tako i baza za početak, za neki susret.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci