Novogodišnji turnir: Pogledajte rezultate drugog takmičarskog dana

Podijelite:

Sinoć je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj nastavljen Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2018”. Odigrano je ukupno osam utakmica, a rezultate drugog takmičarskog dana pogledajte u tabeli koja slijedi.

Drugog takmičarskog dana malonogometnog novogodišnjeg turnira ”Kakanj 2018” odigrano je osam susreta. Postignuto je 38 golova, a najneizvjesniji meč prvog dana takmičenja odigrale su ekipe Pansion LA PAM  iz Donjeg Moštra i El Ha Nekretnine iz Visokog. Tim iz Visokog slavio je rezultatom 5:3.  U pauzi nakon četvrte utakmice nastupili su članovi Ansabla narodnih igara iz Kaknja.

Elektrofren i NK Stupčanica

Drugi dan turnira nastavljen je duelom Eletrofreona iz Kaknja i ekipe NK Stupčanica iz Olova, a ”domaći” tim je slavio rezultatom 3:1. Golove za ekipu Elektrofreona postigli su Emir Lukhodžić jedan i Mahmut Bahtić dva pogodka. U ovom susretu dosuđeno je devet timskih prekršaja uz  dvije javne opomene ekipe Eletrofreona (Emir Lukhodžić i Kemal Česa).

Pansiona La Pam bolji od MSD Aktive

U drugom susretu novogodišnjeg turnira ”Kakanj 2018” snage su odmjerile ekipe Pansiona La Pam iz Donjeg Moštra i MSD Aktive iz Kakanja. Slavila je ekipa iz Donjeg Moštra rezultatom 3:2, a golove za ekipe Pansiona La Pam postigli su Vlatko Premčevski (dva) i Adis Sjerotanović., dok za ekipu Aktive dvostruki strijelac je bio Said Mijoč. Obje ekipe su u ovom meču napravili po pet timskih prekršaja, uz dva žuta kartona ekipe Pansiona LA PAM (Vlatko Premčevski i Faruk Jusić) i jedan žuti karton ekipe MSD Aktiva (Rijad Krivokapa).

MNK Samirče savladao ekipu SU Fair Play iz Sarajeva

U trećem duelu MNK Samirče je savladao sarajevsku ekipu SU Fair Play rezultatom 2:0. Golove za tim iz Visokog postigli su igrači Haris Gurdićni i Adnan Pandžić. Osam timskih prekršaja napravila je ekipa MNK Samirče, a žute kartone ”zaradili” su Irnas Begić i Muamer Sadiković. Gosti su napravili samo dva timska prekršaja i jednu javnu opomenu (Kenan Bisić).

Derbi dana pripao ekipi MGM Farm Mladost

Ekipa MGM Farm Mladost iz Kaknja je golovima Belmina Kobilice (2), Nedima Mekića i Denisa Cane  savladala El Ha Nekretnine  iz Visokog rezultatom 4:3. Ekipa MGM Farm Mladost  je u neizvjesnom duelu savladala ekipu El Ha Nekretnine  iz Visokog i upisala vrijedne bodove za nastavak turnira. Gosti su u ovom susretu napravili četiri timska prekršaja, dok je Ekipa MGM Farm Mladost u ovom meču napravila dva prekršaja uz jedan žuti karton koji je dobio dvostruki strijelac Belmin Kobilica.

Susret između MNK Samirče i NK Stupčanica odlučen nakon izvođenja penala

Jedini susret  turnira koji je završio neodlučenim rezultatom je susret između ekipa malonogometnog kluba Samirče i NK Stupčanice iz Olovo. Regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1 a golove su postigli Mirza Halilović za ekipe MNK Samirče i Emrah Karamovič za NK Stupčanicu. Konačan rezultat ovog meča nakon izvođenja penala glasio je 4:3 za ekipu iz Visokog. Žuti karton “zaradio” je Adnan Pandžić iz Visočke ekipe.

MGM Farm Mladost sa stopostotnim učinkom nakon meča sa MSD Aktivom

Ekipa MGM Farm Mladost iz Kaknja je sa visokih 4:0 savladala ekipu MSD Aktive. Kakanjski tim su do pobjede vodili Nedim Mekić (dva gola), te Belmin Kobilica i Emrah Babić sa po jednim pogotkom, Ovo je ujedno bio meč sa najmanje dosuđenih prekrašaja, svega dva i to po jedan na svakoj strani. Takođe je dodijeljen jedan žuti karton za ekipu MSD Aktive (Tarik Mehić).

SU Fair Play ubjedljivo do pobjede protiv Elektrofreona

Sarajevska ekipa je sa ubjedljivih 4:1 savladao ekipu Elektrofreona iz Kaknja. Za SU Fair Play su pogađali Kenan Bisić (2), Muhamed Plakalo i Adi Borovina dok je jedini gol za kakanjski tim postigao Mevludin Mujkanović. U ovom susretu nije bilo javnih opomena, dok je ukupno svirano četiri timska prekršaja i to svi za ekipu Eletrofreona.

EL HA Nekretnine savladala Pansion LA PAM

Ekipa El Ha Nekretnine iz Visokog je rezultatom 5:3 savladala Pansion LA PAM iz Donjeg Moštra. Dvostruki strijelci na ovom susretu su bili Admir Fočo  za tim El Ha  Nekretnine a za tim iz Donjeg Moštra Adis Sjerotanović dok su po jedan dodali Kenan Arnautović, Anel Radmilović i Mirko Marinović za El Ha i Faruk Jusić za Pansion LA PAM. Ovo je bio i najefikasniji meč prvog takmičarskog dana, a susret je okončan sa samo dva crvena kartona od čega jedan direktni (Admir Fočo – ElHa ) i jedan nakon drugog žutog (Belmin Duranović) uz također jedan žuti (Vlatko Premćevski – Pansion LA PAM)..

Direktni prolaz u četvrfinale ovogodišnjeg turnira kao prvoplasirani u svojim grupama izborile su ekipe Elektrofreon Kakanj te iz grupe A i MGM Farm Mladost iz Kaknja iz grupe B.

U osminufinala kao drugoplasirani iz svojih grupa dalje su prošli MNK Samirče iz Visokog (grupa A) i ekipa El Ha Nekretnine iz Visokog (grupa B).

Treće mjesto u grupama A i B su izborile ekipe NK Stupčanica iz Olova (grupe A) i MSD Aktive iz Kakanj (grupa B) koje također idu u osminu finala.

Pored takmičarskog dijela programa sinoć su Novogodišnji turnir u malom nogometu dodatno uljepšale članice Ansambla narodnih igara iz Kaknja.

Pozivamo vas da i večeras dođete i uživate u ovom nogometnom prazniku. Prva utakmica na rasporedu je u 17:00 sati. Posljednju utakmicu publika ima priliku pogledati večeras u 21:40h.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci