Obavijest o radu Ski centra Ponijeri za petak – U dnevnom terminu Škola skijanja i sankanje, a u večernjem terminu noćno skijanje

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Nakon što nas je ponovo obradovao snijeg koji je pao u skromnim količinama, ekipa JU KSC Kakanj uložila je maksimalni trud kako bi se skijašima obezbijedilo skijanje. Tako je danas 18. januara ski lift radio od 11:00 do 13:00 sati, a cijena karte iznosila je 8 KM. U isto vrijeme u desnom dijelu prve padine velike staze održavala se Škola skijanja za male skijaše. Kako smo saznali tokom poludnevnog skijanja sve je prošlo u najboljem redu a skijaši su bili i više nego zadovoljni.

Zbog održivosti ski staze danas je upriličeno skijanje u trajanju od dva sata kako bi staza bila očuvana za noćno skijanje. To se pokazalo kao dobra odluka budući da je tokom noćnog skijanja koje je organizovano od 18:00 do 21:00h zabilježeno oko 80 skijaša, a staza održiva zbog niskih temperatura.

Dobra vijest jeste da se u našoj zemlji očekuju nove snježne padavine.

Sutra 19. januara radimo noćno skijanje od 18:00 do 21:00h, a u dnevnom periodu bit će organizovana Škola skijanja sa početkom u 10:00 sati. Dakle sutra u dnevnom periodu ski lift zbog što boljeg očuvanja ski staze neće raditi.

Svi zainteresovani mogu nam se pridružiti na noćnom skijanju.

Ne zaboravite pratiti live stream sa Ponijera na ski.ba i informacije na web stranici JU KSC Kakanj. O radu ski lifta preko vikenda javnost ćemo obavijestiti u narednom periodu.

Cijena karte za noćno skijanje na Ponijerima iznosi 10 KM.

Dobro nam došli.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci