Otkrivamo: Emina Bajtarević dobila ulogu princeze Jasmine u pozorišnom mjuziklu “Aladdin”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Uspješna Kakanjka Emina Bajtarević dobila je priliku glumiti princezu Jasmine u pozorišnom spektaklu u vidu mjuzikla „Aladdin“ koji će se igrati u aprilu ove godine!

Ovaj veliki projekat je u produkciji JU KSC Kakanj i u koprodukciji sa Udruženjem “FANI” iz Sarajeva i u saradnji sa Baletnom školom “Ars” iz Zenice.
Uskoro objavljujemo poziv novinarima i detaljnije informacije o premijeri ovog pozorišnog spektakla!!!

Kakanjka Emina Bajtarević uspješna je studentica završne godine Odsjeka za kulturalni studij Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, a tri godine zaredom bilježi prosjek 10.0. U decembru prošle godine je dobila priznanje Federalnog ministarstva kulture i sporta kao najbolja studentica Filozofskog fakulteta, a u oktobru joj je uručena i nagrada dekanese Filozofskog fakulteta za ostvareni prosjek ocjena. Pored akademskog upsjeha, Emina Bajtarević je veoma uspješna i u svijetu muzike. Tri su uspjeha koja je ostvarila u 2019. godini, a koja smatra izuzetno važnim: njena autorska pjesma „Discommunication“ osvojila je četvrto mjesto u finalu takmičenja „Milan Mladenović“. IZvor: Kakanj24

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci